< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1881 • 0726    DAGEN VAN CHAOS


Sinds de Nonggo's het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel hebben geïnstalleerd, worden de eerste contacten tussen de Melkweg en de galaxie van de Nonggo's gelegd: onderhandelingen en het uitwisselen van wetenschappelijke kennis.

Het jaar 1289 van de nieuwe galactische tijdrekening - wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling - zou het begin van een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen zijn: het einde van de oorlogen tussen galactische grootmachten en het begin van een samenwerking tussen meerdere galaxies onder de hoede van de nog steeds geheimzinnige Thoregon coalitie. De Terranen schijnen in de persoon van Perry Rhodan deel uit te maken van deze Coalitie, waarover bijna niets bekend is. Alleen dat het 'Constituerende Jaar' gaat beginnen; en dat de Helioten-bolwerken slechts technische hulpmiddelen zijn.

Door een aanslag gaat alles mis, het Helioten-bolwerk vergaat in een enorme explosie. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven achter op Terra - één bij Calcutta, de andere bij Terrania.

Verder worden de Terranen geconfronteerd met nieuwe buren, de Dsjerro's. Ze blijken agressieve barbaren die Terra willen terroriseren, maar die men niet serieus hoeft te nemen. Dan blijkt dat men ook barbaren niet moet onderschatten - Terrania wordt bedreigd door dagen van chaos ...


Binnen enkele uren is het de Dsjerro's gelukt, de verdedigers van Terrania terug te dringen en te verzwakken. Het vasthouden van gijzelaars, keiharde aanvallen en een wapenarsenaal dat niemand had verwacht - de barbaren zijn sterker en gevaarlijker dan de leiders van de liga van vrije Terranen zich zelfs maar hadden kunnen voorstellen. En de nachtmerrie is nog niet voorbij.


Oorspronkelijke titel: Chaostage

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze zijn barbaren – en leggen de stad in de as.


Locatie en tijdsruimte: Terra – 10 oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Katie Joanne - Een koudbloedige journaliste krijgt opnieuw lucht voor de kans van haar leven. Nora Mellors - Een jonge moeder zoekt naar haar familie. Taka Fellokk - De aanvoerder van de Dscherro zet de aanval in op Terrania. Cistolo Khan - De LVT-commissaris probeert het verzet te organiseren. Asman van Kynor - Een jonge Arkonide in de onlusten van de slag om Terrania.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende