< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1880 • 0725    DE DSJERRO'S


Sinds de Nonggo's - tegen de wil van de mensheid - het Helioten-bolwerk in het Sol-stelsel installeerden, is er voor de Terranen het een en ander veranderd. Waarbij het technische meesterwerk aanvankelijk een uitstekende rol vervult: het komt tot contacten tussen de galaxie van de Nonggo's en de Melkweg, tot eerste besprekingen en tot het uitwisselen van wetenschappelijke kennis.

De aanvankelijk sceptische mensen laten zich vervolgens overtuigen van de zin van het Helioten-bolwerk oktober 1289 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met oktober 4876 oude tijd, zou hiermee een nieuwe periode in de Terraanse geschiedenis kunnen markeren: ver weg van de strijd tussen de galactische grootmachten, op weg naar een samenwerking van verschillende galaxies onder de vlag van de nog steeds verdachte Thoregon coalitie.

Naar het schijnt horen de Terranen - belichaamd door Perry Rhodan nu bij deze coalitie, zonder daar veel meer van te weten dan slechts enkele gegevens. Het Constituerende Jaar, zoals de Nonggo's het hebben genoemd, breekt aan; de Helioten-bolwerken zijn maar een technisch bijverschijnsel. Maar dan loopt alles mis, waarschijnlijk door een aanslag. Het Helioten-bolwerk raakt van de wijs, uiteindelijk vergaat het in een daverende ontploffing. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven op de Aarde achter - in de omgeving van twee verschillende steden. En de Terranen worden geconfronteerd met nieuwe buren. Het zijn de Dsjerro's ...


Ze zijn agressief en gewelddadig, hun voornemens zijn moordzuchtig, en hun doel is duidelijk: de Dsjerro's, die met het factorelement op Terra zijn geland', willen Terrania, de hoofdstad van de Aarde, in de as leggen.

In feite is dit waanzin - want in Terrania wonen miljoenen mensen, en het is onaannemelijk, dat Taka Fellokk in zijn burcht over miljoenen soldaten beschikt. Desondanks wagen de Dsjerro's de aanval op Terrania.


Oorspronkelijke titel: Die Dscherro

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: een nieuw volk in het Sol-stelsel – in het hart van de mensheid.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Fellokk - Een jonge Dscherro-krijger grijpt naar de macht. Poulones - De taka van de Dscherro wil onderhandelen met de Terranen. Cistolo Khan - De LVT-commissaris wordt geconfronteerd met Terrania's nieuwe buren. Tschoch - De serofe voor de oorlogshandelingen pleegt intriges. Bré Tsinga - De xeno-psychologe bekommert zich net als voorheen om de Nonggo.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende