Sol-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1879 • 0724    FANTOMEN IN TERRANIA


Hoofdpersonen: Cistolo Khan, Genhered, Bré Tsinga, Clara Mendoza, Paola Daschmagan.


In september 1289 NGT, wat neerkomt op het jaar 4876 van de oude jaartelling, heerst er vrede in de Melkweg. Weliswaar zijn er nog allerlei spanningen tussen de grootmachten, maar de grote gemeenschappelijke dreiging is verdwenen: in een laaiend bakenvuur ging Goedda, de 'Moeder van alle soldaten' in de loop van de Operatie Wonderkaars ten onder. Waarbij ze uiteindelijk ook nog de Tolkanders met zich in de afgrond van de dood meesleurde.

Het gewaagde plan, dat de Arkonide Atlan met hulp van de Terranen en de Herreachs kon verwezenlijken, heeft dus gewerkt. In de Melkweg kan na de verschrikkelijke invasie met de wederopbouw worden begonnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere activeerderdragers inmiddels, waar Perry Rhodan en zijn oude kompaan Reginald Bull enige tijd geleden zijn geweest. Beide vrienden hebben in de verre galaxie Plantagoo meegeholpen, een eind aan een afschuwelijke oorlog te maken.

Daarom bevindt Perry Rhodan zich ook niet op de Aarde, wanneer het Sol-stelsel een verrassend bezoek krijgt: de Nonggo's komen in opdracht van de Thoregon Coalitie het Helioten-bolwerk brengen. Maar wat door gaat voor een technisch wondermiddel, houdt voor veel Terranen voor een groot gevaar in.

Dan raakt het Helioten-bolwerk in het ongerede, in een enorme explosie gaat het uiteindelijk ten onder. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven op Aarde achter - in de buurt van twee verschillende steden. En dan komt het in de hoofdstad van de Aarde tot een merkwaardige ontwikkeling: men ontdekt fantomen in Terrania ...


Vreemde wezens hebben zich in het factorelement in Terrania City genesteld. Ze noemen zichzelf Dsjerro's, en de ontmoetingen tussen mensen en Dsjerro's verliepen tot dusverre uiterst bloederig. Alleen: tot nu toe weet niemand, wie of wat er zich achter deze vreemdelingen verbergt.


Oorspronkelijke titel: Phantome in Terrania

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema