< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1879 • 0724    FANTOMEN IN TERRANIA


In september 1289 NGT, wat neerkomt op het jaar 4876 van de oude jaartelling, heerst er vrede in de Melkweg. Weliswaar zijn er nog allerlei spanningen tussen de grootmachten, maar de grote gemeenschappelijke dreiging is verdwenen: in een laaiend bakenvuur ging Goedda, de 'Moeder van alle soldaten' in de loop van de operatie wonderkaars ten onder. Waarbij ze uiteindelijk ook nog de Tolkanders met zich in de afgrond van de dood meesleurde.

Het gewaagde plan, dat de Arkonide Atlan met hulp van de Terranen en de Herreachs kon verwezenlijken, heeft dus gewerkt. In de Melkweg kan na de verschrikkelijke invasie met de wederopbouw worden begonnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere cellenactiveerderdragers inmiddels, waar Perry Rhodan en zijn oude kompaan Reginald Bull enige tijd geleden zijn geweest. Beide vrienden hebben in de verre galaxie Plantagoo meegeholpen, een eind aan een afschuwelijke oorlog te maken.

Daarom bevindt Perry Rhodan zich ook niet op de Aarde, wanneer het Sol-stelsel een verrassend bezoek krijgt: de Nonggo's komen in opdracht van de Thoregon coalitie het Helioten-bolwerk brengen. Maar wat door gaat voor een technisch wondermiddel, houdt voor veel Terranen voor een groot gevaar in.

Dan raakt het Helioten-bolwerk in het ongerede, in een enorme explosie gaat het uiteindelijk ten onder. Twee zogenaamde factordamp-barrières blijven op Aarde achter - in de buurt van twee verschillende steden. En dan komt het in de hoofdstad van de Aarde tot een merkwaardige ontwikkeling: men ontdekt fantomen in Terrania ...


Vreemde wezens hebben zich in het factorelement in Terrania city genesteld. Ze noemen zichzelf Dsjerro's, en de ontmoetingen tussen mensen en Dsjerro's verliepen tot dusverre uiterst bloederig. Alleen: tot nu toe weet niemand, wie of wat er zich achter deze vreemdelingen verbergt.


Oorspronkelijke titel: Phantome in Terrania

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): KEMPEST - zwart ruimteschip van de Galornen door Günter Puschmann

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: in de hoofdstad op Aarde – akelige wezens duiken op.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cistolo Khan - De LVT-commissaris ziet een nieuw gevaar dat de bevolking van de Aarde bedreigt. Genhered - De zondaar van de Nonggo blijft zwijgen. Bré Tsinga - De xeno-psychologe wordt belast met een nieuwe opdracht. Clara Mendoza - Een jonge journaliste krijgt lucht van het verhaal van haar leven. Paola Daschmagan - De eerste Terraanse gelooft in vredige voornemens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende