< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1878 • 0723    CONTACT MET KENTEULLEN


In september 1289 NGT heerst er vrede in de Melkweg. Weliswaar zijn er net als voorheen, nog steeds spanningsvelden tussen de liga van vrije Terranen, het kristalimperium en de lidstaten van het forum Raglund, maar de grote gemeenschappelijke bedreiging is verdwenen: met behulp van de 'Bruisende Vuurstromen' kon Goedda in het centrum van de Melkweg in een black-hole worden gelokt.

De 'Moeder van de soldaten' ging ten onder tijdens de operatie wonderkaars. Ze trok ook de Tolkanders met zich mee de afgrond in, die haar aan boord van hun ruim 200.000 ruimteschepen daarin volgden. Het riskante plan, dat de Arkonide Atlan met behulp van de Terranen en Herreachs kon realiseren, is dus gelukt. Na de angstaanjagende invasie kan de Melkweg aan de wederopbouw beginnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere dragers van een cellenactiveerder ondertussen ook, waar Perry Rhodan en zijn vriend Reginald Bull zijn geweest. De twee vrienden hebben in het ververwijderde sterrenstelsel Plantagoo meegeholpen, daar een eind te maken aan een afschuwelijke oorlog.

Daarom is Perry Rhodan ook niet op de Aarde, wanneer er onverwachts bezoek in het Solstelsel aankomt: De Nonggo's brengen in opdracht van de Thoregon coalitie het Helioten-bolwerk. Wat te boek staat als een technisch wondermiddel, vormt echter voor vele Terranen een groot gevaar, waar men tegen moet optreden. Desondanks lukt de Nonggo's het contact met Kenteullen ...


Het Helioten-bolwerk is vernietigd, de Nonggo's trekken zich terug en op de Aarde blijven er twee afgescheiden gebieden achter, die door de factordamp-barrières worden omsloten en ontoegankelijk zijn. Vragen genoeg voor de leiding op de Aarde en het duurt dan ook niet lang, tot er onverklaarbare dingen in de hoofdstad van de Aarde gebeuren.


Oorspronkelijke titel: Kontakt zu Kenteullen

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern (Duits exclusief): © Robert Straumann

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de Nonggo in nood – het bolwerk draait dol.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Cistolo Khan - De LVT-commissaris wordt geconfronteerd met nieuwe problemen.  Myles Kantor - De wetenschapper en cellenactiveerderdrager beklaagt de dood van zijn levensgezellin. Galtarrad en Zygonod - De afgezanten van de Nonggo onthullen een deel van het geheim. Paola Daschmagan - De eerste Terraanse onderhandelt direct met de vreemdelingen. Ying Tseyung - Een Terraan macht zich zorgen om zijn volk.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende