Sol-stelsel – september/oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1877 • 0722    HET TROJAANSE PAARD


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Kallia Nedrun, Cistolo Khan, Galtarrad, Zygonod, Paola Daschmagan.


In september 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling, zijn de spanningen tussen enkele toonaangevende civilisaties in de Melkweg nog steeds groot, maar in het gigantische zwarte gat in het centrum van de Melkweg is er een einde gekomen aan een grote gemeenschappelijke dreiging: Goedda.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich aanlokken door kunstmatig gecreëerde Bruisende Vuurstromen en verging in de 'Operatie Wonderkaars'. De miljoenen Tolkanders aan boord van meer dan 200.000 ruimteschepen stortten zich samen met haar in het verderf. Het riskante plan kwam van de Arkonide Atlan en dankzij de hulp van de Terranen en Herreachs is het een groot succes geworden. Men kan aan de wederopbouw van de Melkweg beginnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere dragers van een cellenactiveerder, dat Perry Rhodan en Reginald Bull in de verre galaxie Plantagoo hebben geholpen om een einde te maken aan een verschrikkelijke oorlog.

Daarom is Rhodan niet op Terra, als het Sol‑stelsel onverwacht bezoek krijgt van de Nonggo's. In opdracht van de Thoregon Coalitie brengen ze het Helioten-bolwerk, wat ze presenteren als een technisch wondermiddel. Maar voor veel Terranen is het niet meer dan het Trojaanse paard ...


Na het oplossen van enkele problemen kon het Helioten-bolwerk in werking worden gezet. Terranen zijn zonder tijdverlies over een afstand van miljoenen lichtjaren op de planeet van de Nonggo's geplaatst. Ze komen in contact met twee civilisaties, die tot nu toe niet rechtstreeks met elkaar te maken hadden.


Oorspronkelijke titel: das Trojanische Pferd

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown