< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1876 - 1899

28e cyclus HET HELIOTEN-BOLWERK

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1877 • 0722    HET TROJAANSE PAARD


In september 1289 nieuwe galactische tijdrekening, wat overeenkomt met het jaar 4876 van de oude jaartelling, zijn de spanningen tussen enkele toonaangevende civilisaties in de Melkweg nog steeds groot, maar in het gigantische zwartgat in het centrum van de Melkweg is er een einde gekomen aan een grote gemeenschappelijke dreiging: Goedda.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich aanlokken door kunstmatig gecreëerde Bruisende Vuurstromen en verging in de 'operatie wonderkaars'. De miljoenen Tolkanders aan boord van meer dan 200.000 ruimteschepen stortten zich samen met haar in het verderf. Het riskante plan kwam van de Arkonide Atlan en dankzij de hulp van de Terranen en Herreachs is het een groot succes geworden. Men kan aan de wederopbouw van de Melkweg beginnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere dragers van een cellenactiveerder, dat Perry Rhodan en Reginald Bull in de verre galaxie Plantagoo hebben geholpen om een einde te maken aan een verschrikkelijke oorlog.

Daarom is Rhodan niet op Terra, als het Sol-stelsel onverwacht bezoek krijgt van de Nonggo's. In opdracht van de Thoregon coalitie brengen ze het Helioten-bolwerk, wat ze presenteren als een technisch wondermiddel. Maar voor veel Terranen is het niet meer dan het Trojaanse paard ...


Na het oplossen van enkele problemen kon het Helioten-bolwerk in werking worden gezet. Terranen zijn zonder tijdverlies over een afstand van miljoenen lichtjaren op de planeet van de Nonggo's geplaatst. Ze komen in contact met twee civilisaties, die tot nu toe niet rechtstreeks met elkaar te maken hadden.


Oorspronkelijke titel: Das Trojanische Pferd

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: het bolwerk draait proef – een klopjacht begint.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – september/oktober 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Myles Kantor - De relatief onsterfelijke cellenactiveerderdrager riskeert de stap naar de planeet van de Nonggo. Kallia Nedrun - Kantor's levensgezellin gedraagt zich hoogst merkwaardig. Cistolo Khan - De LVT-commissaris bezoekt het Heliootse bolwerk. Galtarrad en Zygonod - De afgezanten van de Nonggo onthullen een deel van het geheim. Paola Daschmagan - De eerste Terraanse begint aan directe onderhandelingen met de Nonggo.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende