Sol-stelsel en Camelot – 21 t/m 30 september 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1876 - 1899


28e cyclus:

HET HELIO-TISCHE BOLWERK


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1876 • 0721    HET HELIOTISCHE BOLWERK


Hoofdpersonen: Cistolo Khan, Galtarrad, Zygonod, Bré Tsinga, Paola Daschmagan.


In september 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, wat met het jaar 4876 van onze tijd overeenkomt, heerst er over het algemeen vrede in de Melkweg. Weliswaar bestaan er zoals voorheen geweldige spanningen tussen de ruimtevarende civilisaties, vooral de Liga van Vrije Terranen, het Kristalimperium en de aanhangers van het Forum Raglund, maar de grote, gemeenschappelijke bedreiging is verdwenen: In een razend vuurwerk bij de gigantische black hole, in het centrum van de galaxie van de mensheid, kon het einde voor Goedda worden voorbereid.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich door de kunstmatig opgewekte Bruisende Vuurstromen lokken en verging in het verloop van de Operatie Wonderkaars. Ten slotte trok ze de Tolkanders nog met zich mee de dodelijke afgrond in, haar kinderen die haar met miljoenen in het verderf volgden, aan boord van de meer dan 200.000 ruimteschepen. Het riskante plan, dat de onsterfelijke Arkonide Atlan met behulp van de Terranen en Herreachs kon verwezenlijken, had dus gefunctioneerd. In de Melkweg kan men, na de beangstigende invasie, met de wederopbouw beginnen.

Gelukkig weten Atlan en de andere activeerderdragers in de tussentijd, waar Perry Rhodan en zijn jarenlange begeleider Reginald Bull zich tot voor kort hebben opgehouden. De twee vrienden hebben het laatst in de ververwijderde galaxie Plantagoo geholpen, een vreselijke oorlog te beëindigen.

Daarom is Perry Rhodan ook niet op de Aarde, als er onverwachts bezoek in het Solstelsel komt: Het is Het Helioten-bolwerk ...


Het Helioten-bolwerk werd tegen de zin van vele Terranen opgesteld, de machine van de Thoregon Coalitie begon zijn werk. Toch bleef het wantrouwen van de kant van de mensen groot, net als voorheen.


Oorspronkelijke titel: Das Heliotische Bollwerk

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong