Plantagoo en Sol-stelsel – september 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1875 • 0720    DE VREDE VAN PLANTAGOO


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, A-Caliform, Foremon, Kaif Chiriatha.


In de Melkweg kunnen de mensen en vertegenwoordigers van andere galactische beschavingen eindelijk opgelucht ademhalen: Bij het gigantische zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid kon Goedda's einde in een laaiend bakenvuur bezegeld worden.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich door kunstmatig opgewekte vuurfonteinen aanlokken en ging in de loop van de Operatie Wonderkaars ten onder. Waarbij ze ook de Tolkanders met zich meesleurde, haar kinderen, die haar met miljoenen tegelijk op meer dan 200.000 ruimteschepen in de afgrond van de dood volgden.

Het gedurfde plan, dat de Arkonide Atlan met hulp van de Terranen en de Herreachs kon verwezenlijken, heeft dus vruchten afgeworpen. In de Melkweg kan na de verschrikkelijke invasie met de wederopbouw begonnen worden.

Atlan en de andere activeerderdragers vragen zich af, waar Perry Rhodan en zijn oude kompaan Reginald Bull zijn. Wel dook Alaska Saedelaere, die ooit met de twee Terranen verdween, weer op ‑ maar de beide vrienden bleven zoek.

Niemand in de thuisgalaxie weet, dat Rhodan en Bull in Plantagoo zijn gestrand. Daar zijn de tot nu toe zo vreedzame Galorners veranderd in krankzinnige monsters, die in tal van zonnestelsels oorlogen ontketenen. Dat is het gevolg van een mysterieuze agressiestraling. De enige hoop, die Perry Rhodan nog ziet, is uitgerekend te gaan samenwerken met de Tasch‑Ter-Mans en Centrifalen. Doel van zijn vermetele plan is de vrede van Plantagoo ...


In de Melkweg kon er door de Operatie Wonderkaars een eind worden gemaakt aan de invasie van de Tolkanders. In Plantagoo lukte het Perry Rhodan en Reginald Bull om de agressiestraling uit te schakelen. Eindelijk heerst er weer vrede in Plantagoo, ook al is het een vrede, die slechts door shifting gehandhaafd kan worden.


Voor de Melkweg, met name voor het Sol‑stelsel, zijn er allang andere kosmische gebeurtenissen in aantocht. Afgezanten van Thoregon komen naar Terra om het geschenk van de Nonggo's te brengen ‑ en daarmee wordt een nieuw niveau van handeling binnen de huidige Perry Rhodan‑cyclus ontsloten.


Oorspronkelijke titel: Der Friede von Plantagoo

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema