Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1873 • 0718    VERSTOORDE CELLEN


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, Reginald Bull, Foremon, A-Gatergadd, Ton-Gabbeth.


In de Melkweg kunnen de mensen en vertegenwoordigers van andere galactische beschavingen opgelucht ademhalen: Bij het gigantische zwarte gat in het centrum van de galaxie van de mensheid kon in een laaiend bakenvuur Goedda's einde bezegeld worden.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich door kunstmatig opgewekte fonteinen van vuur aanlokken en ging in de loop van de Operatie Wonderkaars ten onder. Daarbij ook de Tolkanders met zich meesleurend, haar kinderen, die haar met miljoenen tegelijk op meer dan 200.000 ruimteschepen in de afgrond van de dood volgden.

Het gedurfde plan, dat de Arkonide Atlan met hulp van de Terranen en de Herreachs kon verwerkelijken, heeft dus vrucht afgeworpen. In de Melkweg kan na de verschrikkelijke invasie met de wederopbouw begonnen worden.

Atlan en de andere activeerderdragers vragen zich intussen af, waar Perry Rhodan en zijn oude kompaan Reginald Bull zijn. Wel dook Alaska Saedelaere, die ooit met de twee Terranen verdween, weer op ‑ maar de beide vrienden bleven zoek.

Niemand in de thuisgalaxie weet, dat Rhodan en Bull in Plantagoo Zl] . n gestrand. Daar zijn de tot nu toe zo vreedzame Galorners veranderd in krankzinnige monsters, die in talloze zonnestelsels oorlogen ontketenen. Dat is het gevolg van een mysterieuze agressiestraling, en de enige hoop die Perry Rhodan nog ziet, zijn uitgerekend verstoorde cellen ...


Terwijl de Galorners Plantagoo verder met oorlog overladen en de Centrifalen zich voor de laatste veldslag uitrusten, bevinden Perry Rhodan en zijn metgezellen zich aan boord van de PEGOOM in een weinig benijdenswaardige situatie. Of het de Terraan nog zal lukken, de galaxie voor de definitieve ondergang te behoeden?


Oorspronkelijke titel: Zerstörte Cellen

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema