< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1873 • 0718    VERSTOORDE CELLEN


In de Melkweg kunnen de mensen en vertegenwoordigers van andere galactische beschavingen opgelucht ademhalen: Bij het gigantische zwartgat in het centrum van de galaxie van de mensheid kon in een laaiend bakenvuur Goedda's einde bezegeld worden.

De 'Moeder van de soldaten' liet zich door kunstmatig opgewekte fonteinen van vuur aanlokken en ging in de loop van de operatie wonderkaars ten onder. Daarbij ook de Tolkanders met zich meesleurend, haar kinderen, die haar met miljoenen tegelijk op meer dan 200.000 ruimteschepen in de afgrond van de dood volgden.

Het gedurfde plan, dat de Arkonide Atlan met hulp van de Terranen en de Herreachs kon verwerkelijken, heeft dus vrucht afgeworpen. In de Melkweg kan na de verschrikkelijke invasie met de wederopbouw begonnen worden.

Atlan en de andere cellenactiveerderdragers vragen zich intussen af, waar Perry Rhodan en zijn oude kompaan Reginald Bull zijn. Wel dook Alaska Saedelaere, die ooit met de twee Terranen verdween, weer op - maar de beide vrienden bleven zoek.

Niemand in de thuisgalaxie weet, dat Rhodan en Bull in Plantagoo zijn gestrand. Daar zijn de tot nu toe zo vreedzame Galorners veranderd in krankzinnige monsters, die in talloze zonnestelsels oorlogen ontketenen. Dat is het gevolg van een mysterieuze agressiestraling, en de enige hoop die Perry Rhodan nog ziet, zijn uitgerekend verstoorde cellen ...


Terwijl de Galorners Plantagoo verder met oorlog overladen en de Zentrifalen zich voor de laatste veldslag uitrusten, bevinden Perry Rhodan en zijn metgezellen zich aan boord van de PEGOOM in een weinig benijdenswaardige situatie. Of het de Terraan nog zal lukken, de galaxie voor de definitieve ondergang te behoeden?


Oorspronkelijke titel: Zerstörte Zellen

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: ze zijn opgejaagden – een weefselmonster moet de galaxie redden.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan staat in de ban van de agressiestraling. Reginald Bull - De oude vriend heeft het zwaar om zichzelf te beheersen. Foremon - De Adlat is op de vlucht voor den Galornen. A-Gatergadd - De Zentrifaal-commandant heeft nog steeds niet genoeg van oorlog. Ton-Gabbeth - De Tasch-Ter-Man geeft hoop voor Plantagoo.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende