< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1872 • 0717    NALATENSCHAP VAN DE VEEGO'S


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van de planeet Mars om de zon cirkelt, uit het tijdversnellingsveld opdook en er een volledig nieuwe civilisatie tevoorschijn kwam, zijn er dramatische dingen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom en kwamen terecht op de mysterieuze brug in de oneindigheid, waarna ze elkaar in het arsenaal van de macht kwijtraakten.

Intussen vond er in de Melkweg een eigenaardige invasie plaats. Eerst kwamen de egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten van de rest van de Melkweg afsloten om ze als broedplaneten te gebruiken. Nadat de bevolking van 52 planeten volledig was weggevaagd, trok de invasiemacht zich terug naar de randzone van de Melkweg.

Hierna raakten 52 andere planeten in de ban van filosofen, kennelijk verwekt via het broedproces. Op die planeten veranderde het krabbelsyndroom van de bewoners langzaam maar zeker in een verlangen naar de dood. Men wilde alleen nog maar sterven om op te kunnen gaan in een wezen met de naam Goedda.

Dankzij een actie van de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor in de droomblaas van Goedda kon men de broedkosmos met een bom opblazen. Het ziet ernaar uit, dat men hierdoor ook Goedda kon vernietigen. Maar dan stelt men vast, dat het krabbelfenomeen zich opnieuw manifesteert.

De restanten van Goedda doken opnieuw als filosofen in kleine droomblazen op, maar die konden, net als de vele honderdduizenden ruimteschepen, na een fel gevecht worden vernietigd. Kennelijk hebben de volkeren van de Melkweg het opnieuw overleefd en kunnen ze weer aan de toekomst gaan werken.

Daarvan is een handvol Siganezen van Camelot echter niets bekend. De daadkrachtige nakomelingen van de Terranen zijn voor een missie naar de planeet van de Ennox vertrokken. En daar worden ze getuige van de nalatenschap van de Veego's ...


De Ennox zijn uit dit deel van het universum verdwenen. Naar het schijnt, voor altijd en hierdoor is een hoofdstuk in de komische geschiedschrijving afgesloten.


De gebeurtenissen in Plantagoo, waar de agressieve Galorners nog steeds dood en verderf zaaien, zijn nog niet voorbij. Perry Rhodan en Reginald Bull zijn kennelijk de enige wezens, die een sterrenstelsel van de ondergang kunnen redden.


Oorspronkelijke titel: Vermächtnis der Veego

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Siganezen en Ennox – een oeroud geheim wordt onthuld.


Locatie en tijdsruimte: Mystery, de grootte leegte – 1222, 1240, 1260, 1265, 1288 en 1289 NGT (4809, 4827, 4847, 4852, 4875 en 4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: David Golgar - De zelfbenoemde held van Camelot ervaart op Mystery kosmische  samenhangen. Philip - De Ennox met de cellenactiveerder zoekt zijn bestemming. Dor-Res Thean - De rechter van de Raunach strijd voor de eenheid van de Damurial. Hermes Eisar - De GLADOR-commandant ergert zich aan zijn bemanning. A-12-486 - De androgyn-robot maakt geschiedenis.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende