< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1871 • 0716    MISSIE VAN DE SIGANEZEN


Sinds de planeet Trokan opdook uit het tijdversnellingsveld zijn er dingen met verstrekkende gevolgen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom, belandden op de geheimzinnige brug in de oneindigheid en werden van elkaar gescheiden. Intussen vond er in de Melkweg een merkwaardige invasie plaats. Eerst kwamen de zogenaamde egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten afgrendelden en als broedplaneten gebruikten. Na de bevolkingen van 52 planeten volledig te hebben uitgeroeid, trokken de indringers zich terug naar de rand van de Melkweg.

52 andere planeten kwamen in de ban van de filosofen, klaarblijkelijk 'producten' van de broedprocessen. De bewoners van deze planeten maken eerst een periode van 'krabbelwaan' door en daarna dromen ze er nog slechts van te sterven en op te gaan in een wezen dat Goedda wordt genoemd. Dan wordt de droomblaas van Goedda, haar broedkosmos, door Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor vernietigd. Het lijkt erop, dat ook Goedda is geëlimineerd maar de resten van Goedda manifesteren zich als filosofen en kleine droomblazen. Deze worden met hun honderdduizenden ruimteschepen in een keiharde strijd overwonnen. De civilisaties van de Melkweg kunnen zich verder ontwikkelen.

Enkele bewoners van Camelot weten niets van dit alles en de allerkleinsten van de daar wonende Terra-afstammelingen sturen er een groep op uit met een belangrijke missie: de missie van de Siganezen ...


Bij de Ennox schijnt het een en ander werkelijk niet te kloppen, zoals de kleine groep Siganezen bij Mystery steeds duidelijker merkt. Het antwoord op de raadselachtige moeilijkheden schijnen gezocht te moeten worden in het verleden.


Oorspronkelijke titel: Mission der Siganesen

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): speciaal-space-jet GLADOR door Oliver Johanndrees

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: ze zoeken oude vrienden – en vliegen miljoenen lichtjaren ver.


Locatie en tijdsruimte: Mystery, de grootte leegte – 1219, 1222, 1236 en 1289 NGT (4806, 4809, 4823 en 4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: David Golgar - Een luidruchtige Siganees gaat op een verre reis. Hermes Eisar - De commandant van de GLADOR. A-12-486 - Een androgyn-robot maakt carrière. Dor-Res Thean - Een Raunach breekt met oude tradities. Uri - Een wijsneus robot volgt alleen maar zijn programma.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende