< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1870 • 0715    OPERATIE WONDERKAARS


Sinds de planeet Trokan, die in de plaats van Mars om de zon cirkelt, uit het tijdversnellingsveld opdook en een volledig nieuwe civilisatie zich in directe nabijheid van de Aarde presenteerde, hebben er zich gebeurtenissen van grote omvang voorgedaan. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de paddenstoelendom, kwamen op de geheimzinnige brug in de oneindigheid en werden in het arsenaal van de macht van elkaar gescheiden.

In de tussentijd werd de Melkweg het toneel van een merkwaardige invasie. Eerst kwamen de zogenaamde egelschepen, wier bemanningen ongeveer 300 planeten afgrendelden en als broedplaneten gebruikten. Nadat de bevolking van 52 werelden volledig was gedood, trokken de binnendringers zich terug naar de rand van het sterrenstelsel.

Nog 52 planeten kwamen in de ban van de filosofen, schijnbaar 'voortbrengsels' van de broedprocessen tot nu toe. De bewoners van deze planeten verruilden de zogenaamde krabbelwaan met het verlangen naar de dood en droomden er alleen nog maar van, te sterven en daardoor op te gaan in een wezen genaamd Goedda.

Een uitval van de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor in het binnenste van Goedda's droomblaas bracht pas hulp: Het lukte de groep om de broedkosmos met behulp van een bom te vernietigen. Zoals het er nu uitziet, is daardoor ook Goedda vernietigd. Maar dan stellen verkenningscommando's vast, dat het krabbelfenomeen zich opnieuw openbaart.

Blijkbaar zijn er minstens nog resten van Goedda, om over de honderdduizenden ruimteschepen van de binnendringers nog maar te zwijgen. De filosofen hebben het overleefd en zijn naar andere planeten van de galaxie gevlucht. De enige hoop, die de galaxers nog overblijft, is de operatie wonderkaars ...


Goedda is overwonnen, en dit keer wel definitief. Aan het zwartgat in het centrum van de Melkweg kon de grote moeder van de soldaten nauwelijks zijn ontsnapt. De bewoners van de galaxie kunnen opgelucht ademhalen.


Maar wat steekt er achter de spiraalgalaxie, die als hyperfenomeen in de Melkweg te zien was? En wat is er met de geheimzinnige expeditie, waarvan Atlan af weet?


Oorspronkelijke titel: Operation Wunderkerze

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: een val voor de kleine moeder – Goedda's strijd bij Dengejaa Uveso.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – augustus 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Bré Tsinga - De psychologe biedt een gewaagt plan aan. Atlan - De Arkonide grijpt naar de reddende strohalm. Cistolo Khan - De LVT-commissaris werkt samen met de onsterfelijke. Calaber Hym en Rhon Tamush - De Haloeters doen onderzoek bij het centrum-zwartgat van de Melkweg.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende