Melkweg – 7 t/m 15 augustus 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1869 • 0714    GEZANG VAN DE KLEINE MOEDERS


Hoofdpersonen: Atlan, Bré Tsinga, Tom Clancy, Jafko.


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van Mars om Sol draait, opdook uit het tijdversnellingsveld en er zich een nieuwe civilisatie in de buurt van Terra presenteerde, zijn er dingen met verstrekkende gevolgen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom, belandden op de geheimzinnige Brug in de oneindigheid en werden van elkaar gescheiden in het Arsenaal van de macht. Intussen vond in de Melkweg een merkwaardige invasie plaats. Eerst kwamen de zogenaamde egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten afgrendelden en als broedplaneten gebruikten. Na de bevolkingen van 52 planeten volledig te hebben uitgeroeid trokken de indringers zich terug naar de rand van de Melkweg. 52 andere planeten kwamen in de ban van de Filosofen, blijkbaar 'producten' van de broedprocessen.

De bewoners van deze planeten maken eerst een periode van 'krabbelwaan' door en daarna dromen ze er nog slechts van, te sterven en op te gaan in een wezen dat Goedda wordt genoemd.

Pas het doordringen van de activeerderdragers Atlan, Dao‑Lin‑H'ay en Alaska Saedelaere in de droomblaas van Goedda levert iets op: De broedkosmos wordt met een bom vernietigd. Het lijkt erop dat ook Goedda is geëlimineerd, maar dan stelt een verkenningsgroep vast dat het krabbelfenomeen zich opnieuw manifesteert. Blijkbaar bestaan er nog resten van Goedda, en dan natuurlijk ook nog de honderdduizenden ruimteschepen van de indringers. Het gezang van de Kleine Moeders stijgt op ...


De situatie in de Melkweg lijkt hopelozer dan ooit. Maar dan heeft een jonge psychologe een idee, dat het voortbestaan van de galactische civilisatie misschien mogelijk maakt.


Oorspronkelijke titel: Gesang der Kleinen Mütter

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown