< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1869 • 0714    GEZANG VAN DE KLEINE MOEDERS


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van Mars om Sol draait, opdook uit het tijdversnellingsveld en er zich een nieuwe civilisatie in de buurt van Terra presenteerde, zijn er dingen met verstrekkende gevolgen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom, belandden op de geheimzinnige brug in de oneindigheid en werden van elkaar gescheiden in het arsenaal van de macht. Intussen vond in de Melkweg een merkwaardige invasie plaats. Eerst kwamen de zogenaamde egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten afgrendelden en als broedplaneten gebruikten. Na de bevolkingen van 52 planeten volledig te hebben uitgeroeid trokken de indringers zich terug naar de rand van de Melkweg. 52 andere planeten kwamen in de ban van de filosofen, blijkbaar 'producten' van de broedprocessen.

De bewoners van deze planeten maken eerst een periode van 'krabbelwaan' door en daarna dromen ze er nog slechts van, te sterven en op te gaan in een wezen dat Goedda wordt genoemd.

Pas het doordringen van de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Alaska Saedelaere in de droomblaas van Goedda levert iets op: De broedkosmos wordt met een bom vernietigd. Het lijkt erop dat ook Goedda is geëlimineerd, maar dan stelt een verkenningsgroep vast dat het krabbelfenomeen zich opnieuw manifesteert. Blijkbaar bestaan er nog resten van Goedda, en dan natuurlijk ook nog de honderdduizenden ruimteschepen van de indringers. Het gezang van de kleine moeders stijgt op ...


De situatie in de Melkweg lijkt hopelozer dan ooit. Maar dan heeft een jonge psychologe een idee, dat het voortbestaan van de galactische civilisatie misschien mogelijk maakt.


Oorspronkelijke titel: Gesang der Kleinen Mütter

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: Alaska's waarschuwing – de Tolkander worden opnieuw actief.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 7 tot 15 augustus 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide ziet het onheil over de galaxie komen. Bré Tsinga - De psychologe van Sabinn zoekt naar een oplossing voor het Goedda-probleem. Tom Clancy - Een bemanningslid van de FARGO. Jafko - De Husslar wordt een ernstig probleem.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende