< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1868 • 0713    VERWACHTING VAN DE TOLKANDERS


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van de planeet Mars om de zon cirkelt, uit het tijdversnellingsveld opdook en er een volledig nieuwe civilisatie tevoorschijn kwam, zijn er dramatische dingen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom en kwamen terecht op de mysterieuze brug in de oneindigheid, waarna ze elkaar in het arsenaal van de macht kwijtraakten.

Ondertussen vond er in de Melkweg een eigenaardige invasie plaats. Eerst kwamen de egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten van de rest van de Melkweg afsloten om ze als broedplaneten te gebruiken. Nadat de bevolking van 52 planeten volledig was weggevaagd, trok de invasiemacht zich terug naar de randzone van de Melkweg.

Hierna raakten 52 andere planeten in de ban van filosofen, kennelijk verwekt door het broedproces. Op die planeten veranderde het krabbelsyndroom van de bewoners langzaam maar zeker in een verlangen naar de dood. Men wilde alleen nog maar sterven om op te kunnen gaan in een wezen met de naam Goedda.

Dankzij een actie van de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor in de droomblaas van Goedda, kon men de broedkosmos met een bom opblazen. Het ziet ernaar uit, dat men hierdoor ook Goedda kon vernietigen. Maar dan stelt men vast, dat het krabbelfenomeen zich opnieuw manifesteert.

Kennelijk is er nog een restant van Goedda over, om nog maar te zwijgen over de honderdduizenden ruimteschepen van de invasiemacht. Daar manifesteert zich de verwachting van de Tolkanders ...


Uit de eerste pogingen in de juiste richting blijkt, dat men de 'kleine' hyperruimtebollen wel degelijk kan uitschakelen. Maar niemand van de leidinggevende figuren in de Melkweg gaat ervan uit, dat de definitieve strijd tegen de Tolkanders nu gemakkelijker zal verlopen. Vooral, wanneer de Tolkanders zich ook voor de hyperruimtebollen gaan interesseren ...


Oorspronkelijke titel: Hoffnung der Tolkander

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: de Arkonide en de psychologe – hun gemeenschappelijk doel zijn de Herreachs.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide zet alles op één kaart. Bré Tsinga - Een jonge psychologe wordt op Trokan ingezet. Caljono Yai - De waarschuwster riskeert het leven van 400 Herreach. Presto Go - De hoogste verkondigster laat zich door Atlan overtuigen. Jafko - Een dier met een uitgesproken eigen wil.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende