< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1867 • 0712    DE DROOMDANSER


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van Mars om de zon draait, uit het tijdversnellingsveld opdook en zich in de directe omgeving van de Aarde een compleet nieuwe beschaving presenteerde, hebben er zich gebeurtenissen van grote betekenis afgespeeld. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de paddenstoelendom, belandden op de geheimzinnige brug in de oneindigheid en werden in het arsenaal van de macht gescheiden.

Intussen werd de vaderlandse Melkweg het toneel van een merkwaardige invasie. Eerst verschenen de zogenaamde egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten afgrendelden, om die als broedplaneten in gebruik te nemen. Nadat de bevolking van 52 planeten volledig was omgebracht, trokken de indringers zich aan de rand van de galaxie terug. Nog eens 52 planeten raakten in de ban van de filosofen. De bewoners van deze planeten verwisselden de zogenaamde krabbelwaan voor een doodsverlangen en droomden er alleen nog maar van om te sterven en zo op te gaan in een wezen met de naam Goedda. Hulp arriveerde pas, toen de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor tot het binnenste van Goedda's droomblaas doordrongen: ze slaagden erin, de broedkosmos, en daarmee waarschijnlijk ook Goedda, met een bom te vernietigen. Maar toen stelden verkenningscommando's vast, dat het krabbelfenomeen opnieuw de kop opsteekt. Kennelijk zijn er nog wat resten van Goedda over, om nog maar te zwijgen over de honderdduizenden ruimteschepen van de indringers. Maar er is ook een jongeman - hij is de droomdanser ...


Alaska Saedelaere kon weliswaar 'zijn' filosoof doden, maar er zijn nog 51 van deze sinistere wezens in de Melkweg actief. Als ze zich tot zogenaamde kleine moeders aaneensluiten, dan dreigt uiteindelijk de ontvolking van de hele galaxie. Voor de indringers is dat goed nieuws, voor de Melkweg-bewoners houdt het een catastrofe in.


Oorspronkelijke titel: Der Traumtänzer

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): gelidruimteschip van de Tolkander door Andreas Weiß

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: Alaska vecht voor zijn leven – een Arkonide erkent zijn talent.


Locatie en tijdsruimte: Arkon – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Benjameen van Jacinta - Een jonge Arkonide raakt verwikkelt in een kosmische gebeurtenis. Alaska Saedelaere - De Terraan is zwaar gewond, geeft echter niet op. De Huid - Een wezen, das alleen aan eten denkt. Dreur - De filosoof zoekt het oordeel in de droomblaas. Manjanr'es - Een mooie jonge Arkoonse.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende