< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1866 • 0711    AAN HET EINDE VAN EEN VERWACHTING


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van de planeet Mars om de zon cirkelt, uit het tijdversnellingsveld opdook en er een volledig nieuwe civilisatie tevoorschijn kwam, zijn er dramatische dingen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom en kwamen terecht op de mysterieuze brug in de oneindigheid, waarna ze elkaar in het arsenaal van de macht kwijtraakten.

Ondertussen vond er in de Melkweg een eigenaardige invasie plaats. Eerst kwamen de egelschepen, waarvan de bemanningen ongeveer 300 planeten van de rest van de Melkweg afsloten om ze als broedplaneten te gebruiken. Nadat de bevolking van 52 planeten volledig was weggevaagd, trok de invasiemacht zich terug naar de randzone van de Melkweg.

Hierna raakten 52 andere planeten in de ban van filosofen, kennelijk verwekt door het broedproces. Op die planeten veranderde het krabbelsyndroom van de bewoners langzaam maar zeker in een verlangen naar de dood. Men wilde alleen nog maar sterven om op te kunnen gaan in een wezen met de naam Goedda.

Dankzij een actie van de cellenactiveerderdragers Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor in de droomblaas van Goedda kon men de broedkosmos met een bom opblazen. Het ziet ernaar uit, dat men hierdoor ook Goedda kon vernietigen. Wat echter blijft, zijn de honderdduizenden ruimteschepen van de invasiemacht, die bij de rand van de Melkweg wachten - misschien is men aan het einde van een verwachting ...


De bewoners van de Melkweg hadden gehoopt, dat na de vernietiging van de droomblaas er ook een eind aan het gevaar van de Tolkanders en Goedda was gekomen. Hoe tragisch die vergissing is, dringt nu langzaam tot de galaxers door - want overal in de Melkweg raken er opnieuw wezens in de ban van de krabbelwaan.


Oorspronkelijke titel: Am Ende einer Hoffnung

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Atlan in de Tucani-sector – nieuw teken van leven in de Melkweg.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide komt in actie met een Posbi-commando. Myles Kantor - De Terraan stoot op merkwaardige impulsen. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse bezoekt een Blues-wereld. Orsener - Een Posbi stijd voor het overleven van alle galactici. Eiser Crawland - Terraanse vlootcommandant in de Tucani-sector.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende