Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1865 • 0710    TIJD VAN DE TERREUR


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha, KEMPEST, Pool Tammen, Perry Rhodan, Reginald Bull.


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van Mars om de zon draait, opdook uit het tijdversnellingsveld en er zich een nieuwe civilisatie in de nabijheid van Terra presenteerde, zijn er dingen met verstrekkende gevolgen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom, belandden op de geheimzinnige Brug in de oneindigheid en werden van elkaar gescheiden in het arsenaal van de macht.

Terwijl Alaska Saedelaere zich met veel moeite en grote risico's door de galaxies Bröhnder en Tolkandir worstelde en ten slotte terechtkwam in de Melkweg, waren Bull en Rhodan in de galaxie Plantagoo, die werd gecontroleerd door de Galorners. Die leefden teruggetrokken in de donkere Pentrische Wolk en van daaruit probeerden ze met harde hand de vrede in hun sterreneiland te handhaven.

De twee dragers van een cellenactiveerder hebben contacten met de Galorners en constateren dat ze werken aan grote bouwwerken, de zogenaamde Heliotische Bolwerken. Een van die bolwerken is uitgerekend voor het Sol‑stelsel bestemd, maar de Galorners kunnen zelf niet zeggen, waarom dat zo is. De twee Terranen in Plantagoo weten natuurlijk niet dat er een invasie in de Melkweg heeft plaatsgevonden, dat er daar meerdere planeten werden ontvolkt en dat de volken van de Melkweg een hopeloos lijkende strijd kunnen verwachten.

Rhodan en Bull hebben andere problemen: Ze beleven hun eigen agressie ‑ en op Plantagoo breekt de tijd van de terreur aan ...


Terwijl in Plantagoo een enorme oorlog steeds onvermijdelijker lijkt en ook de twee Terranen geen oplossing hebben, wordt ook de Melkweg thuis bedreigd door grote nieuwe gevaren.


Oorspronkelijke titel: Zeit des Terrors

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown