< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1865 • 0710    TIJD VAN DE TERREUR


Sinds de planeet Trokan, die in plaats van Mars om de zon draait, opdook uit het tijdversnellingsveld en er zich een nieuwe civilisatie in de nabijheid van Terra presenteerde, zijn er dingen met verstrekkende gevolgen gebeurd. Perry Rhodan, Reginald Bull en Alaska Saedelaere verdwenen in de zogenaamde paddenstoeldom, belandden op de geheimzinnige brug in de oneindigheid en werden van elkaar gescheiden in het arsenaal van de macht.

Terwijl Alaska Saedelaere zich met veel moeite en grote risico's door de galaxies Bröhnder en Tolkandir worstelde en ten slotte terechtkwam in de Melkweg, waren Bull en Rhodan in de galaxie Plantagoo, die werd gecontroleerd door de Galorners. Die leefden teruggetrokken in de donkere Pentrische Wolk en van daaruit probeerden ze met harde hand de vrede in hun sterreneiland te handhaven.

De twee dragers van een cellenactiveerder hebben contacten met de Galorners en constateren dat ze werken aan grote bouwwerken, de zogenaamde Heliotische Bolwerken. Een van die bolwerken is uitgerekend voor het Sol-stelsel bestemd, maar de Galorners kunnen zelf niet zeggen, waarom dat zo is. De twee Terranen in Plantagoo weten natuurlijk niet dat er een invasie in de Melkweg heeft plaatsgevonden, dat er daar meerdere planeten werden ontvolkt en dat de volken van de Melkweg een hopeloos lijkende strijd kunnen verwachten.

Rhodan en Bull hebben andere problemen: Ze beleven hun eigen agressie - en op Plantagoo breekt de tijd van de terreur aan ...


Terwijl in Plantagoo een enorme oorlog steeds onvermijdelijker lijkt en ook de twee Terranen geen oplossing hebben, wordt ook de Melkweg thuis bedreigd door grote nieuwe gevaren.


Oorspronkelijke titel: Zeit des Terrors

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: in Plantagoo wacht de oorlog – Kaif Chiriatha trekt aan de touwtjes.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha - De Galornse verheft zich tot krijgsvrouw van de Galornen. KEMPEST - Een ruimteschip wordt opnieuw tot leven gewekt. Pool Tammen - Een Galornse commandant uit het verleden ontwaakt tot oude grootsheid. Perry Rhodan - De onsterfelijke kan zijn agressie niet meer onderdrukken. Reginald Bull - De Terraan stoot door in het drakencentrum van Galorn.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende