Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1864 • 0709    VOORAVOND VAN DE APOCALYPS


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha, Pega Mrion, Seda Galoer, Perry Rhodan, Reginald Bull.


In de zomer van 1289 NGT zijn Terranen op verschillende plaatsen van het heelal in gebeurtenissen verwikkeld, die blijkbaar een nauwe samenhang hebben. In de Melkweg schijnt het een actiecommando van vermetele cellenactiveerderdragers ‑ de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao‑Lin‑H'ay en de Terraan Myles Kantor ‑ gelukt te zijn, het grootste gevaar sinds lange tijd af te wenden: De broedkosmos van de mysterieuze Goedda kon worden opgeblazen.

Dit lukte alleen maar met de hulp van de Herreachs van de planeet Trokan en de Vandemartweeling. De Vandemars vonden bij de actie de dood, ook bij de Herreachs waren er verliezen. Maar het is aan de actie van de activeerderdragers te danken, dat de dreigende ontvolking van alle bewoonde werelden van de galaxie kon worden verhinderd. Achter dat voornemen stak een mysterieuze macht Shabazza geheten, over wie tot nu toe zo goed als niets bekend is.

Van dit alles kunnen Perry Rhodan en zijn trouwe vriend Reginald Bull niets weten. De beide Terranen zijn, nadat ze vanuit Trokan over de Brug in de oneindigheid gingen, sinds maanden onderweg in de galaxie Plantagoo. Ondertussen stootten ze op de Galorners, die in opdracht van onbekende machten aan iets werken, dat voor hun eigen Melkweg bestemd is.

De Galorners zijn absoluut vreedzaam: hun ethiek verbiedt hun wapens en het gebruik ervan. Het principe vrede, dat ze in de galaxie nastreven, wordt door hen met behulp van de zogenaamde shifting doorgezet. Maar dat verandert nu, zoals Perry Rhodan en Reginald Bull het tot hun afgrijzen moeten vaststellen. Het komt tot de vooravond van de apocalyps ...


Er komen moeilijke tijden op de Galorners af; Kaif Chiriatha slaat door naar 'de andere kant'. De Galornse is nog niet op het hoogtepunt van haar agressiviteit ‑ en de meeste wezens in Plantagoo vermoeden nog niet, wat er op hen afkomt.


Oorspronkelijke titel: Vorabend der Apokalypse

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong