< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1864 • 0709    VOORAVOND VAN DE APOCALYPS


In de zomer van 1289 NGT zijn Terranen op verschillende plaatsen van het heelal in gebeurtenissen verwikkeld, die blijkbaar een nauwe samenhang hebben. In de Melkweg schijnt het een actiecommando van vermetele cellenactiveerderdragers - de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor - gelukt te zijn, het grootste gevaar sinds lange tijd af te wenden: De broedkosmos van de mysterieuze Goedda kon worden opgeblazen.

Dit lukte alleen maar met de hulp van de Herreachs van de planeet Trokan en de Vandemar-tweeling. De Vandemars vonden bij de actie de dood, ook bij de Herreachs waren er verliezen. Maar het is aan de actie van de cellenactiveerderdragers te danken, dat de dreigende ontvolking van alle bewoonde werelden van de galaxie kon worden verhinderd. Achter dat voornemen stak een mysterieuze macht Shabazza geheten, over wie tot nu toe zo goed als niets bekend is.

Van dit alles kunnen Perry Rhodan en zijn trouwe vriend Reginald Bull niets weten. De beide Terranen zijn, nadat ze vanuit Trokan over de brug in de oneindigheid gingen, sinds maanden onderweg in de galaxie Plantagoo. Ondertussen stootten ze op de Galorners, die in opdracht van onbekende machten aan iets werken, dat voor hun eigen Melkweg bestemd is.

De Galorners zijn absoluut vreedzaam: hun ethiek verbiedt hun wapens en het gebruik ervan. Het principe vrede, dat ze in de galaxie nastreven, wordt door hen met behulp van de zogenaamde shifting doorgezet. Maar dat verandert nu, zoals Perry Rhodan en Reginald Bull het tot hun afgrijzen moeten vaststellen. Het komt tot de vooravond van de apocalyps ...


Er komen moeilijke tijden op de Galorners af; Kaif Chiriatha slaat door naar 'de andere kant'. De Galornse is nog niet op het hoogtepunt van haar agressiviteit - en de meeste wezens in Plantagoo vermoeden nog niet, wat er op hen afkomt.


Oorspronkelijke titel: Vorabend der Apokalypse

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: chaos in de Pentrische Wolk – de Galornen slaan een verkeerde weg in.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha - De Galornse bespeurt de groeiende agressiviteit in de Pentrische Wolk. Pega Mrion - De drakenbouwer van de Galornen heeft een gewaagt plan. Seda Galoer - De opvoedster verandert in haar geestelijke tegendeel. Perry Rhodan - De onsterfelijke vliegt in de hel van Galorn. Reginald Bull - De Terraan wil tegen de Andro-hoeder optreden.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende