Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1863 • 0708    DAMORGEN BRANDT


Hoofdpersonen: A-Jorkiro, E-Rholtophion, C-Makhgongko, Perry Rhodan, Reginald Bull.


In de zomer van 1289 NGT zijn Terranen op verschillende plaatsen in het universum verwikkeld in gebeurtenissen, die nauw met elkaar samenhangen. Zo zijn Perry Rhodan en zijn oude vriend Reginald Bull in de galaxie Plantagoo op de Galorners gestoten, die in opdracht van onbekende machten iets bekokstoven, wat voor hun eigen Melkweg bestemd is. Maar welke link er precies tussen Plantagoo en de galaxie van de mensheid is, weten ze niet.

Alaska Saedelaere belandde na een zwerftocht door de galaxies Bröhnder en Tolkander in de 'middagwereld', die zich ondertussen ontpopte als de thuisbasis van de mysterieuze Goedda.

Drie activeerderdragers ‑ de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao‑LinH'ay en de Terraan Myles Kantor ‑ zijn vanuit Terra aan een vermetele tocht begonnen. Met hulp van de bewoners van de planeet Trokan, de Herreachs, zijn ze in de zogeheten broedkosmos doorgedrongen. Ze weten, dat ze alleen daar het gevaar kunnen bestrijden, dat op dit moment de hele Melkweg bedreigt: De ontvolking van alle bewoonde planeten in de galaxie door een mysterieuze macht, die Shabazza heet. Het lukt de activeerderdragers, de broedkosmos in een verwoed gevecht op te blazen. Goedda, de moeder van alle Tolkanders, wordt vernietigd.

Intussen gebeuren er in Plantagoo dingen, die Perry Rhodan en Reginald Bull nog niet goed kunnen plaatsen: Damorgen brandt ...


Er is iets gaande in Plantagoo, dat klopt. Galorners, die Centrifaalse ruimteschepen afschieten? Een agressiestraling in het stelsel van de zon Ster van Galorn? Er staan de Galorners en de andere volkeren van Plantagoo onrustige tijden te wachten ‑ en daarmee ook voor Perry Rhodan en Reginald Bull.


Oorspronkelijke titel: Damorgen brennt

Auteur: H.G. Francis

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema