< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1863 • 0708    DAMORGEN BRANDT


In de zomer van 1289 NGT zijn Terranen op verschillende plaatsen in het universum verwikkeld in gebeurtenissen, die nauw met elkaar samenhangen. Zo zijn Perry Rhodan en zijn oude vriend Reginald Bull in de galaxie Plantagoo op de Galorners gestoten, die in opdracht van onbekende machten iets bekokstoven, wat voor hun eigen Melkweg bestemd is. Maar welke link er precies tussen Plantagoo en de galaxie van de mensheid is, weten ze niet.

Alaska Saedelaere belandde na een zwerftocht door de galaxies Bröhnder en Tolkander in de 'middagwereld', die zich ondertussen ontpopte als de thuisbasis van de mysterieuze Goedda.

Drie cellenactiveerderdragers - de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor - zijn vanuit Terra aan een vermetele tocht begonnen. Met hulp van de bewoners van de planeet Trokan, de Herreachs, zijn ze in de zogeheten broedkosmos doorgedrongen. Ze weten, dat ze alleen daar het gevaar kunnen bestrijden, dat op dit moment de hele Melkweg bedreigt: De ontvolking van alle bewoonde planeten in de galaxie door een mysterieuze macht, die Shabazza heet. Het lukt de cellenactiveerderdragers, de broedkosmos in een verwoed gevecht op te blazen. Goedda, de moeder van alle Tolkanders, wordt vernietigd.

Intussen gebeuren er in Plantagoo dingen, die Perry Rhodan en Reginald Bull nog niet goed kunnen plaatsen: Damorgen brandt ...


Er is iets gaande in Plantagoo, dat klopt. Galorners, die Zentrifaalse ruimteschepen afschieten? Een agressiestraling in het stelsel van de ster van Galorn? Er staan de Galorners en de andere volkeren van Plantagoo onrustige tijden te wachten - en daarmee ook voor Perry Rhodan en Reginald Bull.


Oorspronkelijke titel: Damorgen brennt

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Ralph Voltz

Plantekening (Duits exclusief): stompruimteschip van de Galornen door Daniel Schwarz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: rebellie van de Zentrifaal – maar hun vijand is onzichtbaar.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: A-Jorkiro - Een commandant van de Zentrifaal wil macht en de oorlog. E-Rholtophlon - Een hoge officier schaart zich aan de zijde van zijn nieuwe vriend. C-Makhgongko - Een jonge Zentrifaal-vrouw ontwikkelt moraliserende denkbeelden. Perry Rhodan - De onsterfelijke bespeurt de gevolgen opkomende agressie. Reginald Bull - De Terraan vecht met zijn gevoelens.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende