Sol-stelsel/Droomblaas – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1862 • 0707    VERTREK VAN DE HERREACHS


Hoofdpersonen: Tarad Sul, Presto Go, Caljono Yai, Atlan, Dao-Lin-H'ay.


In de zomer van het jaar 1289 NGT zijn mensen van de Aarde op verschillende punten van het universum bij gebeurtenissen betrokken, die kennelijk in een nauw verband met elkaar staan. Perry Rhodan en zijn oude kameraad Reginald Bull zijn in het sterrenstelsel Plantagoo in contact gekomen met de geheimzinnige Galorners. Daarbij hebben ze moeten vaststellen, dat deze in opdracht van onbekende machten aan iets werken, dat direct voor hun eigen Melkweg bestemd is.

Alaska Saedelaere is na enige omzwervingen in Bröhnder en Tolkandir in de 'middagwereld' beland. Intussen is duidelijk geworden, dat dit de thuisbasis van de geheimzinnige Goedda is.

Vanuit Terra hebben er drie ‑ de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao‑Lin‑H'ay en de Terraan Myles Kantor ‑ een gewaagde actie ondernomen. Met de hulp van de Herreachs, de bewoners van de planeet Trokan, zijn ze de zogenaamde droomblaas binnengedrongen. De drie activeerderdragers weten, dat ze alleen in deze droomblaas de aanval op het gevaar kunnen openen, dat de hele Melkweg bedreigt. Nadat er 52 planeten compleet werden ontvolkt, dreigt dit lot ook voor tienduizenden andere planeten.

Bij hun verkenningstocht ontdekken ze ook, dat er een mysterieuze macht met de naam Shabazza achter Goedda staat, die de invasie van de Melkweg heeft opgezet.

De drie activeerderdragers blijft, gezien de situatie, slechts één uitweg over: ze leggen bommen en hopen, dat de broedkosmos explodeert. Maar tegelijkertijd voltrekt er zich op Trokan het vertrek van de Herreachs ...


Het ziet ernaar uit, dat het onheil voor de Melkweg kon worden afgewend. De broedkosmos van Goedda vervluchtigde in de hyperruimte, de Filosofen verdwenen van de desbetreffende planeten. Het blijft echter de vraag, wat er met de ruim 200.000 ruimteschepen van de Tolkanders en hun bemanningen zal gebeuren.


Maar eerst verandert het decor en keren we terug naar Plantagoo, het sterreneiland van de Galorners, waar Perry Rhodan en Reginald Bull zijn beland. Daar liggen grote veranderingen in het verschiet.


Oorspronkelijke titel: Aufbruch der Herreachs

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn