Sol-stelsel/Droomblaas – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1861 • 0706    BOMMEN VOOR DE BROEDKOSMOS


Hoofdpersonen: Atlan, Dao-Lin-H'ay, Myles Kantor, Nerghana Bilox.


In de zomer van de NGT zijn de mensen van Terra op verschillende plaatsen van het universum verwikkeld geraakt in gebeurtenissen die blijkbaar nauw met elkaar samenhangen. Perry Rhodan en zijn oude vriend Reginald Bull bijvoorbeeld, hebben in de galaxie Plantagoo de Galorners ontmoet en vastgesteld dat de Galorners in opdracht van onbekende machten aan iets werken dat rechtstreeks met de Melkweg te maken heeft. Maar Rhodan en Bull weten niet wat het verband is tussen Plantagoo en de galaxie van de mensheid.

En Alaska Saedelaere is na een dwaaltocht door de galaxies Bröhnder en Tolkandir op de 'middagwereld' terechtgekomen, de residentie van Goedda, zonder te weten wat hij daar doet.

Elders, op Terra, zijn drie dragers van een cellenactiveerder begonnen aan een actie die zeer gewaagd lijkt: de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao‑Lin‑H'ay en de Terraan Myles Kantor. Met de hulp van de Herreachs zijn ze doorgedrongen in de droomblaas.

Ze weten dat men alleen binnen de droomblaas kan vechten tegen een gevaar dat de hele Melkweg bedreigt: Al 52 planeten zijn compleet ontvolkt en het is te verwachten dat dit met tienduizenden andere planeten gaat gebeuren. De drie onsterfelijken ontdekken dat de geheimzinnige macht Shabazza achter Goedda staat en dat deze de invasie in de Melkweg heeft gepland. Blijkbaar is er maar één uitweg voor de drie lotgenoten: bommen voor de Broedkosmos...


Atlan, Myles Kantor en Dao-Lin-H'ay zitten in de val, ze kunnen geen uitweg uit de broedkosmos vinden. Maar tegelijkertijd proberen de vrienden 'aan de andere kant' door te dringen in de droomblaas. En allemaal weten ze: alleen met vereende krachten kunnen er misschien miljarden mensen worden gered.


Oorspronkelijke titel: Bomben für den Brutkosmos

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown