< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1859 • 0704    DUEL IN DE DROOMBLAAS


In de zomer van 1289 NGT zijn de mensen van Terra op verschillende plaatsen in het universum opnieuw verwikkeld geraakt in gebeurtenissen die blijkbaar nauw met elkaar samenhangen, maar waarvan niemand het verband helemaal begrijpt. Perry Rhodan en zijn oude vriend Reginald Bull bijvoorbeeld hebben in de galaxie Plantagoo de Galorners ontmoet en ze hebben vastgesteld, dat de Galorners in opdracht van onbekende machten iets uitwerken dat rechtstreeks met de Melkweg heeft te maken. Maar Rhodan noch Bull weten wat het verband is tussen Plantagoo en de Melkweg.

En Alaska Saedelaere, ook drager van een cellenactiveerder, weet evenmin in welke kosmos hij echt is beland.

Vanaf Terra zijn drie cellenactiveerderdragers begonnen aan een gevaarlijke actie. Met behulp van de Herreachs hebben Mila en Nadja Vandemar een poort naar de zogenaamde droomblaas weten te openen, maar de zussen komen bij deze actie om het leven.

Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor gaan door de poort om de droomblaas te verkennen. Alleen in de droomblaas kunnen ze het gevaar bestrijden dat de hele Melkweg bedreigt: 52 planeten zijn volledig ontvolkt en het is te verwachten dat dit met tienduizenden andere planeten gaat gebeuren. Intussen vecht een andere onsterfelijke in een ongelooflijk lijkende kosmos voor zijn leven: Alaska Saedelaere maakt zich op voor een duel in de droomblaas ...


Alles wijst erop, dat er voor de bewoonde planeten van de Melkweg echt niet veel hoop meer is. Zelfs Alaska Saedelaere, de enige Terraan die een kans zou hebben gehad om de verzorger van Goedda rechtstreeks aan te vallen, heeft gefaald. En ook Atlan en zijn groep hebben niet veel kunnen doen. In de Perry Rhodan-aflevering van volgende week wordt het tijd om te ontdekken, wat voor een wezen er zich in de droomblaas heeft genesteld.


Oorspronkelijke titel: Duell in der Traumblase

Auteur: Robert Feldhoff

Omslag: © Swen Papenbrock

Plantekening (Duits exclusief): ruimteschip van de Zentrifaal door Lars Bublitz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: hij is de filosoof van de Kilimanjaro – tevens regent over de Aarde.


Locatie en tijdsruimte: Terra / droomsfeer – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere - De drager van de Huid worstelt in de 'middagswereld' om te overleven. Dreur - De regent van Terra stabiliseert zijn tweeling. De Huid - De parasiet heeft angst over zijn bestaan. TegenoverDreur - De filosoof gaat een duel aan. Atlan - De Arkonide ontvangt ongehoorde informatie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende