Melkweg – juli 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1858 • 0703    POSBI'S HUILEN NIET


Hoofdpersonen: Homer G. Adams, Relebo, Boober, Flame Gorbend, Cistolo Khan.


In de zomer van 1289 NGT zijn mensen van de Aarde op verschillende plaatsen in het universum opnieuw verwikkeld in nauw met elkaar samenhangende gebeurtenissen ‑ ook al is bijna niemand in staat, dit verband tot nu toe helemaal te doorgronden. Perry Rhodan en Reginald Bull zijn in de galaxie Plantagoo inmiddels op de mysterieuze Galorners gestoten, waarbij ze moesten vaststellen dat de Galorners in opdracht van onbekende machten aan iets werken, wat direct met hun eigen Melkweg te maken heeft. Rhodan noch Bull weten echter, welk verband er tussen Plantagoo en de galaxie van de mensheid bestaat. Alaska Saedelaere, ook activeerderdrager, weet al net zomin in welke kosmos hij nu eigenlijk is beland. Hij vermoedt dat de 'middagwereld' betrekkelijk dicht bij de Aarde ligt.

Vanuit Terra zijn er drie activeerderdragers aan een gewaagde opmars begonnen. Met hulp van de Herreachs, de bewoners van de planeet Trokan, zijn de mutantes Mila en Nadja Vandemar erin geslaagd om een poort in de zogeheten droomblaas te openen. Bij deze onderneming vonden de tweelingzussen de dood. Desondanks konden ze de poort lang genoeg openhouden om de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao‑Lin‑H'ay en de Terraan Myles Kantor in staat te stellen, de droomblaas te verkennen. De drie activeerderdragers weten dat ze alleen in deze ruimte de directe strijd kunnen aangaan met het gevaar, dat nu de hele Melkweg bedreigt: nadat er al 52 planeten compleet zijn ontvolkt, moet er rekening mee gehouden worden dat tienduizenden andere planeten hetzelfde lot wacht.

Bij hun opmars komen de onsterfelijken iets te weten over de mysterieuze figuur achter Goedda ‑ over Shabazza. Intussen probeert Homer G. Adams, de enige achtergebleven activeerderdrager, het lot in de Melkweg te keren. Er worden robots ingezet ‑ want Posbi's huilen niet ...


Een aanval van de Posbi's heeft weliswaar enig resultaat opgeleverd, maar kon het probleem met de Tolkanders in de verste verte nog niet oplossen. Bovendien toont het eerste flikkeringfenomeen aan, dat de countdown voor de Melkweg sneller in gang is gezet, dan iedereen tot nu toe kon vermoeden.


Intussen komt het in het merkwaardige miniuniversum, waarin Alaska Saedelaere is beland, tot een strijd op leven en dood.


Oorspronkelijke titel: Posbis weinen nicht

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema