< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1858 • 0703    POSBI'S HUILEN NIET


In de zomer van 1289 NGT zijn mensen van de Aarde op verschillende plaatsen in het universum opnieuw verwikkeld in nauw met elkaar samenhangende gebeurtenissen - ook al is bijna niemand in staat, dit verband tot nu toe helemaal te doorgronden. Perry Rhodan en Reginald Bull zijn in de galaxie Plantagoo inmiddels op de mysterieuze Galorners gestoten, waarbij ze moesten vaststellen dat de Galorners in opdracht van onbekende machten aan iets werken, wat direct met hun eigen Melkweg te maken heeft. Rhodan noch Bull weten echter, welk verband er tussen Plantagoo en de galaxie van de mensheid bestaat. Alaska Saedelaere, ook cellenactiveerderdrager, weet al net zomin in welke kosmos hij nu eigenlijk is beland. Hij vermoedt dat de 'middagwereld' betrekkelijk dicht bij de Aarde ligt.

Vanuit Terra zijn er drie cellenactiveerderdragers aan een gewaagde opmars begonnen. Met hulp van de Herreachs, de bewoners van de planeet Trokan, zijn de mutantes Mila en Nadja Vandemar erin geslaagd om een poort in de zogeheten droomblaas te openen. Bij deze onderneming vonden de tweelingzussen de dood. Desondanks konden ze de poort lang genoeg openhouden om de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor in staat te stellen, de droomblaas te verkennen. De drie cellenactiveerderdragers weten dat ze alleen in deze ruimte de directe strijd kunnen aangaan met het gevaar, dat nu de hele Melkweg bedreigt: nadat er al 52 planeten compleet zijn ontvolkt, moet er rekening mee gehouden worden dat tienduizenden andere planeten hetzelfde lot wacht.

Bij hun opmars komen de onsterfelijken iets te weten over de mysterieuze figuur achter Goedda - over Shabazza. Intussen probeert Homer G. Adams, de enige achtergebleven cellenactiveerderdrager, het lot in de Melkweg te keren. Er worden robots ingezet - want Posbi's huilen niet ...


Een aanval van de Posbi's heeft weliswaar enig resultaat opgeleverd, maar kon het probleem met de Tolkanders in de verste verte nog niet oplossen. Bovendien toont het eerste flikkeringfenomeen aan, dat de countdown voor de Melkweg sneller in gang is gezet, dan iedereen tot nu toe kon vermoeden.


Intussen komt het in het merkwaardige miniuniversum, waarin Alaska Saedelaere is beland, tot een strijd op leven en dood.


Oorspronkelijke titel: Posbis weinen nicht

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: het eerste flikkeren dreigt – en vrienden van de mensheid riskeren alles.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – juli 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Homer G.Adams - De cellenactiveerderdrager zet Posbi's in bij een riskante actie. Relebo - De chef van het Posbi-commando heeft last van een soort schizofrenie. Boober - Een Matten-Willy heeft angst om zijn Posbi's. Flame Gorbend - Terraanse vloot-commandante bij 47-Tucani. Cistolo Khan - De LVT-commissaris zit in de krassenwaan.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende