Droomblaas – 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1856 • 0701    DE GEBODEN VAN SHABAZZA


Hoofdpersonen: Myles Kantor, Atlan, Dao-Lin-H'ay, Chlock, Ympalor.


Opnieuw zijn mensen van de Aarde op verschillende punten van het universum bij gebeurtenissen betrokken, die kennelijk in een nauw verband met elkaar staan ‑ ook al kan op dit moment niemand dat verband helemaal zien. Zo zijn Perry Rhodan en zijn oude kameraad Reginald Bull in het sterrenstelsel Plantagoo in contact gekomen met de geheimzinnige Galorners. Daarbij hebben ze moeten vaststellen, dat de Galorners in opdracht van onbekende machten aan iets werken, dat direct voor hun eigen Melkweg bestemd is.

Rhodan noch Bull weten echter, hoe Plantagoo en de Melkweg met elkaar verbonden zijn. Alaska Saedelaere, eveneens een drager van een cellenactiveerder, weet net zo min in welke kosmos hij daadwerkelijk is beland. Hij kan slechts vermoeden, dat de 'middagwereld' relatief in de buurt van de Aarde moet liggen. Vanuit Terra hebben enkele activeerderdragers een gewaagde actie ondernomen. Met de hulp van de Herreachs, de bewoners van de planeet Trokan, lukte het de mutanten Mila en Nadja Vandemar, een poort in de zogenaamde droomblaas te openen. Bij die actie vond de tweeling de dood.

Ze konden de poort echter lang genoeg open houden om de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin‑H'ay en de Terraan Myles Kantor de droomblaas te laten verkennen. De drie dragers van een cellenactiveerder weten, dat ze alleen in deze droomblaas de aanval op het gevaar kunnen openen, dat de hele Melkweg bedreigt. Nadat er 52 planeten compleet werden ontvolkt, dreigt dit lot ook voor tienduizenden andere planeten.

Bij hun verkenningstocht worden de onsterfelijken met eigenaardige verhoudingen geconfronteerd ‑ daarnaast zijn er de Geboden van Shabazza ...


In de eigenaardige droomblaas moeten Atlan, Myles Kantor en Dao‑Lin‑H'ay het zoals voorheen alleen zien te redden. Hoewel het slechts een kwestie van tijd is, voordat de Physanders en hun robots de drie dragers van een cellenactiveerder te pakken zullen krijgen.


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Gebote

Auteur: Arndt Ellmer

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn