< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1856 • 0701    DE GEBODEN VAN SHABAZZA


Opnieuw zijn mensen van de Aarde op verschillende punten van het universum bij gebeurtenissen betrokken, die kennelijk in een nauw verband met elkaar staan - ook al kan op dit moment niemand dat verband helemaal zien. Zo zijn Perry Rhodan en zijn oude kameraad Reginald Bull in het sterrenstelsel Plantagoo in contact gekomen met de geheimzinnige Galorners. Daarbij hebben ze moeten vaststellen, dat de Galorners in opdracht van onbekende machten aan iets werken, dat direct voor hun eigen Melkweg bestemd is.

Rhodan noch Bull weten echter, hoe Plantagoo en de Melkweg met elkaar verbonden zijn. Alaska Saedelaere, eveneens een drager van een cellenactiveerder, weet net zo min in welke kosmos hij daadwerkelijk is beland. Hij kan slechts vermoeden, dat de 'middagwereld' relatief in de buurt van de Aarde moet liggen. Vanuit Terra hebben enkele cellenactiveerderdragers een gewaagde actie ondernomen. Met de hulp van de Herreachs, de bewoners van de planeet Trokan, lukte het de mutanten Mila en Nadja Vandemar, een poort in de zogenaamde droomblaas te openen. Bij die actie vond de tweeling de dood.

Ze konden de poort echter lang genoeg open houden om de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor de droomblaas te laten verkennen. De drie dragers van een cellenactiveerder weten, dat ze alleen in deze droomblaas de aanval op het gevaar kunnen openen, dat de hele Melkweg bedreigt. Nadat er 52 planeten compleet werden ontvolkt, dreigt dit lot ook voor tienduizenden andere planeten.

Bij hun verkenningstocht worden de onsterfelijken met eigenaardige verhoudingen geconfronteerd - daarnaast zijn er de geboden van Shabazza ...


In de eigenaardige droomblaas moeten Atlan, Myles Kantor en Dao-Lin-H'ay het zoals voorheen alleen zien te redden. Hoewel het slechts een kwestie van tijd is, voordat de Physanders en hun robots de drie dragers van een cellenactiveerder te pakken zullen krijgen.


Oorspronkelijke titel: Shabazzas Gebote

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: ze gelden alleen als bond – maar ze opereren in het centrum van de macht.


Locatie en tijdsruimte: droomsfeer – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Myles Kantor - De wetenschapper onderzoekt dataopslag van de Physander. Atlan - De Arkonide moet grote risico's nemen. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse raakt steeds meer in de problemen. Chlock - Een Physander ontwikkelt eigen gedachten. Ympalor - De Chaeroder zet vaart achter het werk in de droomblaas.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende