< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1855 • 0652    OPMARS IN DE DROOMBLAAS


Opnieuw zijn de mensen van Terra op verschillende plaatsen van het universum verwikkeld geraakt in gebeurtenissen die nauw met elkaar samenhangen - al kan tot nu toe niemand een overzicht van die samenhang krijgen. Perry Rhodan en zijn oude vriend Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo de Galorners ontmoet en vastgesteld dat de Galorners in opdracht van onbekende machten iets uitwerken dat direct met de Melkweg te maken heeft.

Maar Perry Rhodan noch Reginald Bull weten wat het verband tussen Plantagoo en de Melkweg is. En Alaska Saedelaere, ook een drager van een cellenactiveerder, weet evenmin in welke kosmos hij werkelijk is beland. Hij kan slechts vermoeden dat de 'Middagwereld' tamelijk dicht bij Terra moet staan.

Vanaf Terra hebben enkele dragers van een cellenactiveerder een gewaagde actie uitgevoerd. Met de hulp van de Herreachs is het de twee vrouwelijke mutanten Mila en Nadja Vandemar gelukt, een poort in de zogenaamde droomblaas te vormen. Bij deze actie zijn de tweelingzussen om het leven gekomen. Wel konden ze de poort lang genoeg openhouden om de Arkonide Atlan, de Kartaanse Dao-Lin-H'ay en de Terraan Myles Kantor de mogelijkheid te geven om de droomblaas van binnen te verkennen. De dragers van een cellenactiveerder weten dat ze alleen daar rechtstreeks kunnen vechten tegen het gevaar waardoor de Melkweg wordt bedreigd: tweeënvijftig planeten zijn compleet ontvolkt en het is te verwachten dat dit met tienduizenden andere werelden gaat gebeuren. Om dat te verhinderen wagen de onsterfelijken een opmars in de droomblaas ...


De situatie is kritiek: Mila en Nadja Vandemar zijn dood en kunnen de poort naar de droomblaas niet meer openen. De cellenactiveerderdragers Atlan, Myles Kantor en Dao-Lin-H'ay zijn opgesloten in de blaas, kunnen geen hulp verwachten en worden in het nauw gedreven door de Physanders. Dat de Melkweg in deze omstandigheden kan worden gered, is meer dan twijfelachtig. Dan komen er andere factoren in het spel ...


Oorspronkelijke titel: Vorstoss in die Traumblase

Auteur: Arndt Ellmer

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Illustratie intern: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): kastenruimteschip van de Kroogh door Heinz Haßfeld

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: venster van hiernaast – drie cellenactiveerderdragers wagen de doorbraak.


Locatie en tijdsruimte: droomsfeer – 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide start met een aanval in de geheimzinnige droomblaas. Myles Kantor - De Terraanse wetenschapper vindt een gevarieerd onderzoeksgebied. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse stoot in de zogenoemde Kardia op een geestelijke macht. Ockonea - Een Physander wordt mobiel.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende