< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1853 • 0650    IN HET TEKEN VAN THOREGON


In het jaar 1289 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4875 van de oude jaartelling, staat de Melkweg voor één van haar grootste beproevingen: met een gigantische vloot, die meer dan 200.000 ruimteschepen omvat, heeft het volk van de Tolkanders miljarden wezens de dood ingejaagd op in totaal 52 bewoonde planeten van de Melkweg. Op deze werelden werd al het intelligente leven uitgeroeid.

Het is de verwachting, dat deze massamoord slechts het begin was van een gruwelijke ontwikkeling. Want op deze 52 werelden verspreiden sindsdien wezens, die zichzelf 'filosofen' noemen, hun leer van dood en verderf. In een afschrikwekkend visioen komen de cellenactiveerderdraagsters Mila en Nadja Vandemar samen met Atlan te weten, welk lot de Melkweg te wachten staat.

Hoe alles onderling samenhangt, kan op dat moment nog geen enkele betrokkene vermoeden. Atlan en de overige cellenactiveerderdragers in het zonnestelsel zien maar één oplossing: door te dringen in de zogenaamde droomsfeer, in de hoop van daaruit tegen de griezelige tegenstander te kunnen optreden.

Terwijl de bewoners van de galaxie van de mensheid zich voorbereiden op een confrontatie, zijn drie mensen van Terra in onbekende regionen van het universum onderweg. Alaska Saedelaere belandde uiteindelijk in een vreemde microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo mysterieuze verbanden ontdekt.

Op een andere plaats in de galaxie Plantagoo komt een wezen tot wasdom, Kaif Chiriatha. Haar leven staat, zonder dat ze dat weet, in het teken van THOREGON ...


Kaif Chiriatha's tot nu toe zo solide wereldbeeld raakt steeds sterker aan het wankelen. Zentrifalen die in de Pentrische Wolk opduiken... een Adlaat, die een Galorns ruimteschip steelt.. en dan deze vreemdeling, die een passe-partout draagt en blijkbaar uit een ververwijderde galaxie komt. Er zijn dingen gaande in de Thoregon-coalitie - en de Galornse heeft geen flauw idee, hoe ze daarmee moet omgaan.


Oorspronkelijke titel: Im Zeichen von Thoregon

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: H. BakukOndertitel: ze leven voor de coalitie – in de stilte voor de storm.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – onbekend - 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha - De Galornse wordt met tot dusver onbegrijpelijke gebeurtenissen geconfronteerd. Lopt Zadheven - De bouwmeester en levensgezel van de Galornse. Ce Rhioton - De tweede bode van Thoregon opent inzage in kosmische  samenhangen. Foremon - Een Adlat weigert om zijn geheim te openbaren.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende