Pentrische Wolk – onbekend tijdvak

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1852 • 0649    DE GALORNSE


Hoofdpersonen: Kaif Chiriatha, Lopt Zadheven, Dauw Cballah, Muum Dugesm, Ce Rhioton.


In het jaar 1289 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4875 volgens de oude jaartelling, staat de Melkweg voor één van haar grootste beproevingen: met een gigantische vloot, die uit 200.000 eenheden bestaat, hebben de Tolkanders vele miljarden levende wezens op 52 bewoonde planeten gedood. Op die planeten werd al het intelligente leven weggevaagd.

En het is de verwachting, dat deze massamoord slechts het begin is van een onvoorstelbare ontwikkeling. Op 52 planeten hebben zich namelijk sindsdien wezens gemanifesteerd, die zichzelf 'Filosofen' noemen en een leer van dood en verderf verkondigen. In een afschuwelijk visioen wordt het Mila en Nadja Vandemar evenals Atlan duidelijk, welk lot de Melkweg wacht. Wat het verband tussen al die zaken is, kan op dit moment nog geen van de betrokken personen vermoeden. Atlan en de andere dragers van een cellenactiveerder in het Sol‑stelsel zien nog maar één kans: ze dringen de zogenaamde droomsfeer binnen en hopen, van daaruit tegen de onbekende vijand op te kunnen treden.

Terwijl de bewoners van de Melkweg zich opmaken voor de confrontatie, waarbij ze kennelijk zo goed als geen enkele kans hebben, zijn drie mensen van de Aarde onderweg in onbekende regio van het universum. Alaska Saedelaere belandde onlangs in een eigenaardige microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in het sterrenstelsel Plantagoo mysterieuze verbindingen met de gebeurtenissen op het thuisfront ontdekt.

Op een andere plek in Plantagoo komt een wezen met de naam Kaif Chiriatha zich tot rijpheid ‑ het is de Galornse ...


Kaif Chiriatha heeft sinds haar wilde jeugd al heel wat kennis over het verleden van de Galorners vergaard. De volgende fase in haar 'loopbaan' manifesteert zich al; daarin is er sprake van een groot geheim. In het tweede deel van zijn dubbele aflevering vertelt Horst Hoffmann ons meer over de levensweg van de Galornse.


Oorspronkelijke titel: Die Galornin

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn