Trokan – juni 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1851 • 0648    IN DE DROOMSFEER


Hoofdpersonen: Presto Go, Caljono Yai, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Atlan, Myles Kantor, Dao-Lin-H'ay.


In het jaar 1289 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4875 van de oude jaartelling, wordt de Melkweg geconfronteerd met een geweldige beproeving: met een gigantische vloot van meer dan 200.000 schepen hebben de zogenaamde Tolkanders 52 bewoonde planeten van de Melkweg bezet en alle vormen van intelligent leven op deze werelden uitgeroeid.

En men kan vrezen dat deze massamoord slechts het begin is van een huiveringwekkende ontwikkeling. Sinds die tijd verbreiden wezens die zichzelf 'Filosoof' noemen, een leer van dood en verderf.

In een visioen ontdekken de dragers van een cellenactiveerder Atlan, Nadja en Mila Vandemar, wat een gruwelijk lot de Melkweg tegemoet gaat.

Terwijl de bewoners van de Melkweg zich voorbereiden op een confrontatie, waarbij ze praktisch geen kans hebben om te winnen, zijn er drie mensen verdwaald in onbekende gebieden van het universum. Alaska Saedelaere is ten slotte terechtgekomen in een merkwaardige microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo mysterieuze verbanden met de gebeurtenissen in de Melkweg gevonden.

Wat die verbanden precies inhouden, kan op dit moment nog niemand vermoeden. Voor Atlan en de weinige andere dragers van een cellenactiveerder in het Sol‑stelsel is er nog maar één mogelijkheid: wachten op een binnendringen in de Droomsfeer ...


Mila en Nadja Vandemar zijn dood. Atlan, Dao‑Lin‑H'ay en Myles Kantor zitten vast in de droomblaas. Het is de vraag of er in deze omstandigheden nog plaats is voor hoop in de Melkweg. Intussen gebeuren er elders andere dingen.


Oorspronkelijke titel: In die Traumsphäre

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Brown