< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1851 • 0648    IN DE DROOMSFEER


In het jaar 1289 NGT, wat overeenkomt met het jaar 4875 van de oude jaartelling, wordt de Melkweg geconfronteerd met een geweldige beproeving: met een gigantische vloot van meer dan 200.000 schepen hebben de zogenaamde Tolkanders 52 bewoonde planeten van de Melkweg bezet en alle vormen van intelligent leven op deze werelden uitgeroeid.

En men kan vrezen dat deze massamoord slechts het begin is van een huiveringwekkende ontwikkeling. Sinds die tijd verbreiden wezens die zichzelf 'filosoof' noemen, een leer van dood en verderf.

In een visioen ontdekken de dragers van een cellenactiveerder Atlan, Nadja en Mila Vandemar, wat een gruwelijk lot de Melkweg tegemoet gaat.

Terwijl de bewoners van de Melkweg zich voorbereiden op een confrontatie, waarbij ze praktisch geen kans hebben om te winnen, zijn er drie mensen verdwaald in onbekende gebieden van het universum. Alaska Saedelaere is ten slotte terechtgekomen in een merkwaardige microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo mysterieuze verbanden met de gebeurtenissen in de Melkweg gevonden.

Wat die verbanden precies inhouden, kan op dit moment nog niemand vermoeden. Voor Atlan en de weinige andere dragers van een cellenactiveerder in het Sol-stelsel is er nog maar één mogelijkheid: wachten op een binnendringen in de droomsfeer ...


Mila en Nadja Vandemar zijn dood. Atlan, Dao-Lin-H'ay en Myles Kantor zitten vast in de droomblaas. Het is de vraag of er in deze omstandigheden nog plaats is voor hoop in de Melkweg. Intussen gebeuren er elders andere dingen.


Oorspronkelijke titel: In die Traumsphäre

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Ralph Voltz

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): het TIJDKRUIS 2-plus door André Höller

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: de Vandemar-tweeling op Trokan – ze openen het venster van hiernaast.


Locatie en tijdsruimte: Trokan – juni 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Presto Go - De hoogste verkondigster van de Herreach laat duizenden samen bidden. Caljono Yai - De jonge waarschuwster worstelt zich door een grote strijd. Mila Vandemar en Nadja Vandemar - De spiegelgeborenen riskeren hun leven voor de galaxie. Atlan - De Arkonide waagt een riskante aanval. Myles Kantor - De wetenschapper begeleidt Atlan bij zijn actie. Dao-Lin-H'ay - De Kartaanse begeleidt Atlan bij zijn actie.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende