Melkweg – juni 1289 en fictief juli t/m december 1291 NGT (4876 en fictief 4878 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1850 • 0647    DROOMDOOD


Hoofdpersonen: Norman Erengast, Yamo Dormat, Grek-27, Elebor, Atlan.


In het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening, dat met het jaar 4875 van onze tijd overeenkomt, staat de Melkweg voor één van haar grootste proeven voor haar bestaansrecht. Met een gigantische vloot, die uit meer dan 200.000 ruimteschepen bestaat, hebben de zogeheten Tolkanders miljarden doden over totaal 52 bewoonde planeten van de Melkweg gebracht. Op deze werelden werd al het intelligente leven uitgeroeid.

En men moet ermee rekening houden, dat deze massamoord pas het begin van een afgrijselijke ontwikkeling was. Sindsdien namelijk verspreiden wezens, die zichzelf klaarblijkelijk als 'Filosofen' aanduiden, op 52 werelden hun leer van dood en verderf.

Terwijl de bewoners van de Melkweg zich voorbereiden op een confrontatie, waarbij ze blijkbaar zo goed als geen kans hebben, zijn drie mensen van de Aarde onderweg in onbekende regionen van het universum. Alaska Saedelaere kwam ten slotte terecht in een merkwaardige microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo mysterieuze verbanden met de gebeurtenissen thuis gevonden.

Hoe dat alles met elkaar in verband staat, kan nu nog niemand van de betrokkenen vermoeden. Verder openbaart er zich aan de activeerderdragers op de Aarde een blik in de Droomdood ...


De toekomstvisie van de Filosoof is afschrikwekkend en men kan erop rekenen, dat het onbekende wezen deze toekomst uit alle macht zal nastreven. De cellenactiveerderdragers moeten iedere strohalm grijpen om het overleven van de mensheid veilig te kunnen stellen.


Wat Atlan, evenals Mila en Nadja Vandemar tussen Aarde en Trokan ondernemen, vertelt Susan Schwartz in haar Perry Rhodan‑aflevering.


Oorspronkelijke titel: Traumtod

Auteur: Ernst Vlcek

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: H. Jong