< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1850 • 0647    DROOMDOOD


In het jaar 1289 nieuwe galactische tijdrekening, dat met het jaar 4875 van onze tijd overeenkomt, staat de Melkweg voor één van haar grootste proeven voor haar bestaansrecht. Met een gigantische vloot, die uit meer dan 200.000 ruimteschepen bestaat, hebben de zogeheten Tolkanders miljarden doden over totaal 52 bewoonde planeten van de Melkweg gebracht. Op deze werelden werd al het intelligente leven uitgeroeid.

En men moet ermee rekening houden, dat deze massamoord pas het begin van een afgrijselijke ontwikkeling was. Sindsdien namelijk verspreiden wezens, die zichzelf klaarblijkelijk als 'filosofen' aanduiden, op 52 werelden hun leer van dood en verderf.

Terwijl de bewoners van de Melkweg zich voorbereiden op een confrontatie, waarbij ze blijkbaar zo goed als geen kans hebben, zijn drie mensen van de Aarde onderweg in onbekende regionen van het universum. Alaska Saedelaere kwam ten slotte terecht in een merkwaardige microkosmos; Perry Rhodan en Reginald Bull hebben in de galaxie Plantagoo mysterieuze verbanden met de gebeurtenissen thuis gevonden.

Hoe dat alles met elkaar in verband staat, kan nu nog niemand van de betrokkenen vermoeden. Verder openbaart er zich aan de cellenactiveerderdragers op de Aarde een blik in de droomdood ...


De toekomstvisie van de filosoof is afschrikwekkend en men kan erop rekenen, dat het onbekende wezen deze toekomst uit alle macht zal nastreven. De cellenactiveerderdragers moeten iedere strohalm grijpen om het overleven van de mensheid veilig te kunnen stellen.


Wat Atlan, evenals Mila en Nadja Vandemar tussen Aarde en Trokan ondernemen, vertelt Susan Schwartz in haar Perry Rhodan-aflevering.


Oorspronkelijke titel: Traumtod

Auteur: Ernst Vlcek

Omslag: © Ralph Voltz

Illustraties intern: © Alfred L. Kelsner

Illustraties intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. JongOndertitel: blik in een nabije toekomst – in een galaxie zonder mensheid.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – juni 1289 NGT en fictief juli 1289 NGT - december 1291 NGT (4876 - 4878 na Chr.)


Hoofdpersonen: Norman Erengast - De laatste Terraan bezoekt zijn thuiswereld. Yamo Dormat - De laatste Haloeter wil wraak voor zijn volk. Grek-27 - Een Maahk aan boord van een Haloeter-ruimteschip. Elebor - De Posbi overleeft de ondergang van zijn thuiswereld. Atlan - De Arkonide werpt een blik in een verschrikkelijke toekomst.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende