Droomblaas – maart/juni 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1849 • 0646    DE MIDDAGWERELD


Hoofdpersonen: Alaska Saedelaere, Lanagh, Scheep, De Huid, Jenseitsjack.


In de vroege zomer van 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening wordt de thuisplaneet van de mensheid geconfronteerd met een reusachtig gevaar: met een gigantische vloot van over de 200.000 ruimteschepen, hebben de volkeren van de zogeheten Tolkanders miljardenvoudige dood gezaaid over de 52 bewoonde planeten in de Melkweg. Op deze planeten werd al het intelligente leven omgebracht.

Vaststaat, dat op het moment van de massamoord op de 52 planeten een of ander iets is 'vrijgekomen', dat zich duidelijk op elke planeet heeft gemanifesteerd. Op 52 planeten zijn sinds die tijd wezens, die zichzelf 'filosoof' noemen, hun leer van dood en verdoemenis aan het verbreiden; ze trekken hun kringen en brengen miljarden mensen en andere intelligente wezens onder hun invloed. Wat de 52 planeten precies bedreigt, weet tot nu toe niemand.

Intussen hebben de Tolkanders aan de rand van galaxie, om precies te zijn in sector 47 Tucani, een operatiebasis opgericht. Er zijn inmiddels versterkingen aangevoerd, waaronder reusachtige ruimteschepen, met een doorsnee van 26 kilometer.

Daar weet Alaska Saedelaere nog niets van. De celactiveerderdrager, die van de Brug in de Oneindigheid in de galaxie Bröhnder terecht is gekomen, heeft in Tolkandir een ontvolkt sterreneiland aangetroffen. Hij vermoedt dat de Melkweg aan dezelfde dreiging blootstaat ‑ en bereikt in de tussentijd de Middagwereld ...


Op Terra zijn drie activeerderdragers ‑ Atlan, Mila en Nadja Vandemar ‑ erin geslaagd, een Filosoof te isoleren en te benaderen. De Filosoof, dat ongrijpbare wezen, had in de regio van de Kilimanjaro voor een soort lachspiegel gezorgd. Deze lachspiegel toont de activeerderdragers een angstaanjagende blik in de toekomst.Oorspronkelijke titel: Die Mittagswelt

Auteur: Robert Feldhoff

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema