Sol-stelsel – juni 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1847 • 0644    IN DE BAN VAN DE FILOSOOF


Hoofdpersonen: Anata Katcoraexe, Atlan, Claude Vernon, Mila Vandemar, Nadja Vandemar, Cistolo Khan.


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull zich moeten zien te redden in de onbekende galaxie Plantagoo en Alaska Saedelaere huiveringwekkende informatie krijgt, wordt de situatie in de galaxie van de mensheid in het voorjaar van het jaar 1289 NGT steeds onoverzichtelijker.

Nadat de uit verschillende volkeren bestaande Tolkanders, zoals ze bij gebrek aan een betere term worden genoemd, ongeveer 300 planeten hebben veroverd en van de rest van de Melkweg afgegrendeld, worden de bewoners van 52 van de bezette planeten getroffen door een onverklaarbare, massale sterfte. Daarna trekken de Tolkanders zich met honderdduizenden ruimteschepen terug naar de rand van de Melkweg, waar ze in de sector 47 Tucani een operatiebasis opbouwen. De grote machten in de Melkweg blijven elkaar ondanks het grote gevaar beloeren, alsof er niets is gebeurd. De pogingen van Atlan om de galactische volken te verenigen om zich zo beter te kunnen verdedigen, hebben tot nu toe niets opgeleverd ‑ niet in de laatste plaats omdat er tijdens een vredesconferentie aan boord van een ruimteschip van de Chaeroders een bloedbad onder de delegaties werd aangericht.

Iedereen lijkt de adem in te houden. Op enkele planeten gebeuren merkwaardige dingen ‑ een vreemd wezen schijnt steeds meer invloed te krijgen, veel mensen en andere bewoners van de Melkweg beginnen als bezetenen te krabbelen. Blijkbaar zijn ze in de ban van de Filosoof ...


De Melkweg wordt bedreigd door een gevaar dat men zich nog niet helemaal goed kan voorstellen. Het heeft iets met de oorspronkelijke invasie van de Tolkanders te maken, maar ook met het krabbelsyndroom.


Oorspronkelijke titel: Im Bann des Philosophen

Auteur: H. G. Francis

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: H. Brown