< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1847 • 0644    IN DE BAN VAN DE FILOSOOF


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull zich moeten zien te redden in de onbekende galaxie Plantagoo en Alaska Saedelaere huiveringwekkende informatie krijgt, wordt de situatie in de galaxie van de mensheid in het voorjaar van het jaar 1289 NGT steeds onoverzichtelijker.

Nadat de uit verschillende volkeren bestaande Tolkanders, zoals ze bij gebrek aan een betere term worden genoemd, ongeveer 300 planeten hebben veroverd en van de rest van de Melkweg afgegrendeld, worden de bewoners van 52 van de bezette planeten getroffen door een onverklaarbare, massale sterfte. Daarna trekken de Tolkanders zich met honderdduizenden ruimteschepen terug naar de rand van de Melkweg, waar ze in de sector 47 Tucani een operatiebasis opbouwen. De grote machten in de Melkweg blijven elkaar ondanks het grote gevaar beloeren, alsof er niets is gebeurd. De pogingen van Atlan om de galactische volken te verenigen om zich zo beter te kunnen verdedigen, hebben tot nu toe niets opgeleverd - niet in de laatste plaats omdat er tijdens een vredesconferentie aan boord van een ruimteschip van de Chaeroders een bloedbad onder de delegaties werd aangericht.

Iedereen lijkt de adem in te houden. Op enkele planeten gebeuren merkwaardige dingen - een vreemd wezen schijnt steeds meer invloed te krijgen, veel mensen en andere bewoners van de Melkweg beginnen als bezetenen te krabbelen. Blijkbaar zijn ze in de ban van de filosoof ...


De Melkweg wordt bedreigd door een gevaar dat men zich nog niet helemaal goed kan voorstellen. Het heeft iets met de oorspronkelijke invasie van de Tolkanders te maken, maar ook met het krabbelsyndroom.


Oorspronkelijke titel: Im Bann des Philosophen

Auteur: H. G. Francis

Omslag: © Swen Papenbrock

Illustratie intern (Duits exclusief): © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): hoofd-getijden-transformator van het ATG-veld op Mercurius door Gregor Sedlag

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. SinnemaOndertitel: duel op de Kilimanjaro – Atlan jaagt op een parawezen.


Locatie en tijdsruimte: Sol-stelsel – juni 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Anata Katcoraexe - Een ATG-technica zoekt haar kinderen. Atlan - De Arkonide probeert binnen te dringen in het hermetisch afgesloten Sol-stelsel. Claude Vernon - commandant van een tijdstation. Mila Vandemar en Nadja Vandemar - De mutantentweeling stuurt een noodoproep naar de 'buitenwereld'. Cistolo Khan - De LVT-commissaris is alleen nog bezig met cirkels maken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende