Melkweg – 18 t/m 31 mei 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1846 • 0643    CIRKELS


Hoofdpersonen: Ilara Clandor, Dindra Clandor, Ronald Clandor, Atlan, Jack.


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull in het vreemde sterrenstelsel Plantagoo hun hoofd boven water proberen te houden en Alaska Saedelaere in Tolkandir gruwelijke feiten ontdekt, wordt de situatie in de Melkweg in het voorjaar van 1289 NGT nog onoverzichtelijker.

Nadat de volkeren van de Tolkanders, zoals men ze bij gebrek aan een betere omschrijving noemt, rond 300 planeten veroverd en de rest van de Melkweg afgegrendeld hadden, kwam het op 52 bewoonde planeten tot een mysterieus afsterven van al het leven. Daarna trokken de Tolkanders zich met honderdduizenden ruimteschepen terug naar de rand van de Melkweg, waar ze in de sector 47 Tucani een operatiebasis oprichtten.

Ondanks het grote gevaar houden de grote machtsblokken van de Melkweg elkaar scherp in het oog, alsof er niets is gebeurd. De pogingen van Atlan, de galactische volkeren tegen het gevaar te verenigen, hebben tot nu toe weinig opgeleverd ‑ wat deels werd veroorzaakt door het feit, dat het bij de geplande vredesconferentie in een ruimteschip van de Chaeroders tot een bloedbad kwam.

Het is net of alles en iedereen de adem inhoudt. Op enkele planeten is sprake van eigenaardige gebeurtenissen ‑ een onbekend wezen trekt kennelijk zijn cirkels ...


52 planeten zijn in de ban van een eigenaardig fenomeen. Het verband met de Tolkanders en hun invasie ligt voor de hand ‑ maar tot nu toe is dat nog steeds niet echt duidelijk voor de machthebbers in de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Kreise

Auteur: Hubert Haensel

Cover ©: S. Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van Toorn