< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1846 • 0643    CIRKELS


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull in het vreemde sterrenstelsel Plantagoo hun hoofd boven water proberen te houden en Alaska Saedelaere in Tolkandir gruwelijke feiten ontdekt, wordt de situatie in de Melkweg in het voorjaar van 1289 NGT nog onoverzichtelijker.

Nadat de volkeren van de Tolkanders, zoals men ze bij gebrek aan een betere omschrijving noemt, rond 300 planeten veroverd en de rest van de Melkweg afgegrendeld hadden, kwam het op 52 bewoonde planeten tot een mysterieus afsterven van al het leven. Daarna trokken de Tolkanders zich met honderdduizenden ruimteschepen terug naar de rand van de Melkweg, waar ze in de sector 47 Tucani een operatiebasis oprichtten.

Ondanks het grote gevaar houden de grote machtsblokken van de Melkweg elkaar scherp in het oog, alsof er niets is gebeurd. De pogingen van Atlan, de galactische volkeren tegen het gevaar te verenigen, hebben tot nu toe weinig opgeleverd - wat deels werd veroorzaakt door het feit, dat het bij de geplande vredesconferentie in een ruimteschip van de Chaeroders tot een bloedbad kwam.

Het is net of alles en iedereen de adem inhoudt. Op enkele planeten is sprake van eigenaardige gebeurtenissen - een onbekend wezen trekt kennelijk zijn cirkels ...


52 planeten zijn in de ban van een eigenaardig fenomeen. Het verband met de Tolkanders en hun invasie ligt voor de hand - maar tot nu toe is dat nog steeds niet echt duidelijk voor de machthebbers in de Melkweg.


Oorspronkelijke titel: Kreise

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Swen Papenbrock

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: Olympus in de greep van een vreemde macht – galactici zoeken het geluk.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – 18 tot 31 mei 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ilara Clandor - Een meisje van Olympus raakt in een merkwaardige onrust. Dindra Clandor - Een moeder zoekt naar een nieuwe bezigheid. Ronald Clandor - Een vader verwaarloost zijn plichten op het werk. Atlan - De Arkonide registreert merkwaardige voorvallen in de galaxie. Jack - Een vreemd wezen ontwikkelt zich.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende