Pentrische Wolk – maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1844 • 0641    DE PENTRISCHE WOLK


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, A-Caliform, Reginald Bull, B-Terestan, KEMPEST.


In het sterrenstelsel van de mensheid gaat in de lente van 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening de beangstigende invasie van de zogeheten Tolkander‑volken verder: meer dan 200.000 ruimteschepen hebben zich al verzameld. Hun bemanningen ‑ de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars worden ondertussen door de Chaeroders en Physanders gesteund. Krachtige tegenstand, van de door ruzies sterk verdeelde galactische grootmachten, is er zo goed als niet te verwachten. De inspanningen van Atlan en zijn medestrijders om de Galaxers tot een uniforme handelswijze te bewegen, brachten het niet verder dan een aanzet ertoe. Nadat een afschuwelijk dodelijke golf op 52 van de zogeheten broedplaneten miljoenen en nog eens miljoenen mensen uit alle galactische volken, evenals Tolkanders heeft omgebracht, houden de Galaxers om zo te zeggen hun adem in. De verantwoordelijken zijn er zeker van, dat de dreiging verder zal toenemen ‑ maar niemand heeft er concrete voorstellingen van.

Van dat alles weten Perry Rhodan en Reginald Bull natuurlijk niets. De twee Terranen zijn, sinds ze in de paddenstoeldom verdwenen en over de Brug in de oneindigheid zijn gegaan, onderweg in de galaxie Plantagoo.

Na de ruimtereis met de HOGOBANDEN, die de Terranen en hun begeleiders uit het volk van de Centrifalen slechts met moeite hebben overleefd, hebben ze kennelijk hun doel bereikt: het machtsgebied van de geheimzinnige Galorners: de Pentrische Wolk ...


Een reusachtig bouwwerk, blijkbaar bestemd voor het Sol‑stelsel ‑ voor Perry Rhodan en Reginald Bull openen er zich in het machtscentrum van de Galorners geheel nieuwe, volslagen ongewone vooruitzichten. De galaxie Plantagoo en de Melkweg staan in een nauwere verbinding met elkaar, dan men tot nu toe kon vermoeden.


Oorspronkelijke titel: Die Pentrische Wolk

Auteur: Peter Terrid

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Jong