Plantagoo – 9 t/m 23 maart 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1843 • 0640    TUSSEN TWEE MEESTERS


Hoofdpersonen: Perry Rhodan, A-Caliform, Fen-Qast, Ogondor, Reginald Bull.


In de lente van het jaar 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening is er nog steeds geen einde gekomen aan de zeer bedreigende invasie van de zogenaamde Tolkander‑volken: meer dan 200.000 ruimteschepen van de bezetters hebben zich al verzameld in de Melkweg. De bemanningen ervan ‑ Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars ‑ krijgen intussen steun van de Chaeroders en de Physanders.

Een massief verzet van de ruziënde galactische grootmachten is niet te verwachten. De pogingen van Atlan en zijn medestanders om de Galaxers zover te krijgen dat ze samenwerken, hebben tot nu toe niet veel opgeleverd.

Als er op 52 van de zogenaamde broedplaneten vele miljoenen Galaxers uit allerlei volken en ook ontelbare Tolkanders sterven, houdt iedereen de adem in. De verantwoordelijke personen en instanties zijn ervan overtuigd dat het gevaar steeds groter zal worden ‑ maar niemand heeft concrete voorstellen.

Van dat alles hebben Perry Rhodan en Reginald Bull natuurlijk geen weet. De twee Terranen zijn verdwenen toen ze in de paddenstoeldom waren en via de Brug in de oneindigheid zijn ze terechtgekomen in de galaxie Plantagoo. Ze worden begeleid door een persoon uit het volk der Tasch‑Ter‑Mans ‑ een volk dat hen confronteert met een keuze tussen twee meesters ...


Het is Perry Rhodan en Reginald Bull gelukt: Ze zijn in de Pentrische Wolk doorgedrongen, blijkbaar een soort bestuurscentrum van de Galorners.


Oorspronkelijke titel: Zwischen zwei Herren

Auteur: Susan Schwartz

Cover ©: A.L. Kelsner

Nederlandse vertaling: H. Brown