< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1843 • 0640    TUSSEN TWEE MEESTERS


In de lente van het jaar 1289 nieuwe galactische tijdrekening is er nog steeds geen einde gekomen aan de zeer bedreigende invasie van de zogenaamde Tolkander-volken: meer dan 200.000 ruimteschepen van de bezetters hebben zich al verzameld in de Melkweg. De bemanningen ervan - Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars - krijgen intussen steun van de Chaeroders en de Physanders.

Een massief verzet van de ruziënde galactische grootmachten is niet te verwachten. De pogingen van Atlan en zijn medestanders om de galaxers zover te krijgen dat ze samenwerken, hebben tot nu toe niet veel opgeleverd.

Als er op 52 van de zogenaamde broedplaneten vele miljoenen galaxers uit allerlei volken en ook ontelbare Tolkanders sterven, houdt iedereen de adem in. De verantwoordelijke personen en instanties zijn ervan overtuigd dat het gevaar steeds groter zal worden - maar niemand heeft concrete voorstellen.

Van dat alles hebben Perry Rhodan en Reginald Bull natuurlijk geen weet. De twee Terranen zijn verdwenen toen ze in de paddenstoeldom waren en via de brug in de oneindigheid zijn ze terechtgekomen in de galaxie Plantagoo. Ze worden begeleid door een persoon uit het Tasch-Ter-Mans volk - een volk dat hen confronteert met een keuze tussen twee meesters ...


Het is Perry Rhodan en Reginald Bull gelukt: Ze zijn in de Pentrische Wolk doorgedrongen, blijkbaar een soort bestuurscentrum van de Galorners.


Oorspronkelijke titel: Zwischen zwei Herren

Auteur: Susan Schwartz

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Plantekening (Duits exclusief): TRONTTER - ruimteschip van de Zentrifaal door Torsten Renz

Nederlandse vertaling: H. BrownOndertitel: een Tasch-Ter-Man in nood – midden in de beslissende oorlog.


Locatie en tijdsruimte: Plantagoo – 9 tot 23 maart 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Perry Rhodan - De Terraan onderneemt een vertwijfelde uitbraakpoging. A-Caliform - De Zentrifaal als daadkrachtige begeleider van de Terranen. Fen-Qast - De Tasch-Ter-Man staat midden in de beslissende oorlog. Ogondor - De broze godheid aan boord van de HOGOBANDEN. Reginald Bull - De Terraan maakt zich zorgen over eten en drinken.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende