< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1842 • 0639    EEN KLEINE VRIEND


Terwijl Perry Rhodan en Reginald Bull in het vreemde sterrenstelsel Plantagoo hun hoofd boven water proberen te houden en Alaska Saedelaere in Tolkandir gruwelijke feiten ontdekt, gaat de onheilspellende invasie van de Melkweg door. In het voorjaar van 1289 NGT hebben de zogenaamde Tolkanders meer dan 200.000 ruimteschepen in de Melkweg samengetrokken.

De bemanningen van die ruimteschepen - de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars -veroverden ongeveer 300 planeten en sloten die van de rest van de Melkweg af. De bewoners van die planeten - ook wel broedplaneten genoemd - worden door de Tolkanders als 'het Verbond' bestempeld en zijn nodig voor een geheimzinnig doel, dat de galaxers tot nu toe onbekend is gebleven.

Er verschijnen nieuwe Tolkander-volkeren - Chaeroders en Physanders, die vredesonderhandelingen aanbieden. Tijdens die gesprekken worden vrijwel alle galactische delegaties volledig uitgemoord.

Tevens vindt er op 52 broedplaneten een gruwelijke doodsgolf plaats: vele miljoenen galaxers en Tolkanders sterven op die planeten. Na het afsluiten van die eigenaardige processen trekken de Tolkanders zich terug in de bolvormige sterrenhoop Tucani 47 aan de rand van de Melkweg. En op Olympus manifesteert zich een kleine vriend ...


Wat er op planeten als Olympus en Topsid ontstaat, schijnt met elkaar in verband te staan - ook al zijn de bewoners van die planeten zich dat om onverklaarbare redenen nog niet bewust.


Maar in het volgende deel van de Perry Rhodan-reeks gaan we terug naar Plantagoo, waar Perry Rhodan en Reginald Bull, net als voorheen proberen, in contact te komen met de geheimzinnige Galorners om via dat volk naar de Melkweg te kunnen terugkeren.


Oorspronkelijke titel: Ein kleiner Freund

Auteur: Hubert Haensel

Omslag: © Alfred L. Kelsner

Nederlandse vertaling: Kees van ToornOndertitel: hij is een vreemde – een wezen, waar men van moet houden.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – mei 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Ilara Clandor - Een meisje van Olympus ontmoet een geheimzinnige onbekende. Dindra Clandor en Ronald Clandor - Twee ouders begrijpen de wereld in de 'tower' van Olympus niet meer. Atlan - De Arkonide verwacht de volgende slag van de Tolkander. Ansgur-Egmo - De 'sterke man' van Topsid krijgt onverwacht bezoek van Terra en Camelot. Jack - Een vreemd wezen brengt de mensen op Olympus in vervoering.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende