Melkweg – april 1289 NGT (4876 na Chr.)

  1. van de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België

  1. Perry Rhodan archief

 


Reeks

1800 - 1875


27e cyclus:

DE TOLKANDER


Klik op Perry hierboven om terug te keren naar de hoofdpagina


Klik hiernaast op een afbeelding

voor de uitvergroting


Klik op

< vorige en volgende >

om snel van pagina te wisselen


1841 • 0638    JACHT OP YCHANDOR


Hoofdpersonen: Atlan, Ychandor, Hermon van Ariga, Sassaron, Cistolo Khan.


Terwijl Perry Rhodan en Reginald BuR zich in de vreemde galaxie Plantagoo staande moeten houden en Alaska Saedelaere in Tolkandir gruwelijke ontdekkingen doet, gaat de enorme invasie in de galaxie van de mensen voort. In het voorjaar van 1289 Nieuwe Galactische Tijdrekening hebben meer dan 200.000 ruimteschepen van de zogeheten Tolkanders zich in de Melkweg verzameld.

De bemanningen van deze ruimteschepen ‑ de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars ‑veroverden ongeveer 300 planeten en sluiten deze van de rest van de Melkweg af. De bewoners van deze werelden ‑ ook wel broedplaneten genoemd ‑ worden door de Tolkanders 'Verbond' genoemd en kennelijk benut voor een geheimzinnig doel, waar tot nu toe nog geen enkele Galaxer achter heeft weten te komen.

Chaeroders en Physanders manifesteerden zich als andere volkeren van de Tolkanders en boden vredesbesprekingen aan. In de loop van deze besprekingen werden de galactische delegaties bijna volledig uitgemoord.

Daarna volgde de gruwelijke doodsgolf op de 52 broedplaneten: miljoenen en nog eens miljoenen mensen uit alle galactische volkeren, evenals de Tolkanders sterven. Terwijl de Tolkanders zich in de bolvormige sterrenhoop 47 Tucani aan de rand van de galaxie terugtrekken, geeft Atlan de stoot tot de jacht op Ychandor ...


De Tolkanders werden duidelijk direct op de galactische volkeren 'afgestuurd'. Dat is het resultaat, dat Atlan bij zijn actie in de gifgashel heeft kunnen boeken. De eersten, die daaruit hun conclusies hebben getrokken, zijn de Terranen ‑ de Liga sloot het Sol‑stelsel af. Maar ook op andere planeten ontwikkelt de toestand zich beangstigend snel verder.


Oorspronkelijke titel: Jagd auf Ychandor

Auteur: Horst Hoffmann

Cover ©: R. Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema