< vorige  | volgende > |  INDEX  |   🔍

Reeks 1800 - 1875

27e cyclus DE TOLKANDERS

Maanbrein

Perry Rhodan – de grootste science-fiction avonturenreeks in Nederland en België


1841 • 0638    JACHT OP YCHANDOR


Terwijl Perry Rhodan en Reginald BuR zich in de vreemde galaxie Plantagoo staande moeten houden en Alaska Saedelaere in Tolkandir gruwelijke ontdekkingen doet, gaat de enorme invasie in de galaxie van de mensen voort. In het voorjaar van 1289 nieuwe galactische tijdrekening hebben meer dan 200.000 ruimteschepen van de zogeheten Tolkanders zich in de Melkweg verzameld.

De bemanningen van deze ruimteschepen - de Neezers, Gazkars, Alazars en Eloundars -veroverden ongeveer 300 planeten en sluiten deze van de rest van de Melkweg af. De bewoners van deze werelden - ook wel broedplaneten genoemd - worden door de Tolkanders 'Verbond' genoemd en kennelijk benut voor een geheimzinnig doel, waar tot nu toe nog geen enkele Galaxer achter heeft weten te komen.

Chaeroders en Physanders manifesteerden zich als andere volkeren van de Tolkanders en boden vredesbesprekingen aan. In de loop van deze besprekingen werden de galactische delegaties bijna volledig uitgemoord.

Daarna volgde de gruwelijke doodsgolf op de 52 broedplaneten: miljoenen en nog eens miljoenen mensen uit alle galactische volkeren, evenals de Tolkanders sterven. Terwijl de Tolkanders zich in de bolvormige sterrenhoop 47 Tucani aan de rand van de galaxie terugtrekken, geeft Atlan het bevel tot de jacht op Ychandor ...


De Tolkanders werden duidelijk direct op de galactische volkeren 'afgestuurd'. Dat is het resultaat, dat Atlan bij zijn actie in de gifgashel heeft kunnen boeken. De eersten, die daaruit hun conclusies hebben getrokken, zijn de Terranen - de Liga sloot het Sol-stelsel af. Maar ook op andere planeten ontwikkelt de toestand zich beangstigend snel verder.


Oorspronkelijke titel: Jagd auf Ychandor

Auteur: Horst Hoffmann

Omslag: © Ralph Voltz

Nederlandse vertaling: Scriptura/Sinne J. Sinnema
Ondertitel: ze willen een Chaeroder – Atlan in de gifgashel.


Locatie en tijdsruimte: Melkweg – april 1289 NGT (4876 na Chr.)


Hoofdpersonen: Atlan - De Arkonide stoot door in de gifgashel. Ychandor - De Chaeroder wil alleen nog in rust en vrede sterven. Hermon van Ariga - De chef-vuurleiding van de RICO riskeert een strafpreek. Sassaron - De chef-sloep van de RICO verkent een schip van de Chaeroder. Cistolo Khan - De LVT-commissaris reageert snel op de nieuwste inzichten.


Nederlandse vertaling ondertitel en hoofdpersonen:

© Cornelis van den Ende